Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Carolas beslut för allsången – Sannas Nielsens önskan

Carola, Sanna Nielsen och John Lundvik medverkar alla i årets säsong av ”Allsång på Skansen”. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Programledaren Sanna Nielsen ser framemot Carolas medverkan i SVT-programmet. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Sanna Nielsen. Foto: SVEN LINDWALL

Nu är det dags för säsongspremiären av ”Allsång på Skansen”, med Sanna Nielsen i spetsen.

Carola är tillbaka efter fem år – något som Nielsen drömt om att ha som gäst sedan hon tog jobbet som programledare 2016.

– Det var en dröm, jag har tänkt 'tänk om Carola är med under mina år på Allsången', hon har ju inte varit med i programmet under mina år, säger Sanna Nielsen.

”Allsång på Skansen” är tillbaka i tv-rutan – och i år firar programmet 40 år i SVT. 1979 sändes programmet för första gången i tv, med Bosse Larsson som allsångsledare.

Nu ska nuvarande programledaren Sanna Nielsen, 34, hylla det klassiska programmet.

– När det sändes 1979 hade de bara en gäst per program, och nu har vi fått hit den gästen, berättar hon.

Sanna Nielsens besked – om Carolas uppträdande

En av gästerna är superstjärnan Carola, som inte har gästat ”Allsång på Skansen” sedan Nielsen tog över programmet 2016. Men nu har artisten bestämt sig för att vara med igen.

– Jag tycker det är jättekul att ha Carola med i premiärprogrammet, hon var min stora idol när jag var liten. Det var en dröm, jag har tänkt ”tänk om Carola är med under mina år på Allsången”, hon har ju inte varit med i programmet under mina år, säger Sanna Nielsen, och lovar något speciellt från ”Fångad av en stormvind”-artisten:

– Hon kommer göra något helt annat, som ni kommer få se. Det har hon inte gjort på den här scenen förut, vad jag vet i alla fall.

Expressens Ellinor Svensson rapporterar från Skansen.

Att just Carola är med i SVT-programmet är Sanna Nielsen glad för – men hon har inte haft en hand i beslutet att boka henne. Det överlåter hon till SVT, som hon har ett tätt samarbete med.

– Jag sitter med på alla redaktionella möten. Vi är ett team, det är väldigt härligt. Sen väljer inte jag några artister, det vill jag inte göra, utan det gör SVT. Jag kan komma förslag ”vore kul med den artisten, eller om jag kunde sjunga en duett”. Vi bygger programmet tillsammans.