Carolas tvekan i relationen – uppbrottet med Jimmy

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Carola Häggkvist är singel men har fortfarande en varm vänskap med exet Jimmy Källqvist. 

Nu berättar artisten i en öppenhjärtig intervju att relationen inte alltid har gått som på räls. 

– Den har varit fylld av lust och glädje. Samtidigt har jag haft mina tvivel, och det har varit lite av och på, säger hon till magasinet Amelia. 

Carola Häggkvist, 53, är superaktuell med sina exklusiva trädgårdskonserter i Steninge Slottsby men kärlekslivet står desto mer stilla. 

Nyligen skämtade hon om just det och skickade en lite pik till sig själv i en video där hon försöker spela trumpet. 

”Mitt kärleksliv just nu är så dåligt som när jag försöker spela trumpet”, skriver hon till videon följt av: 

”Men jag ger inte upp”. 

Det är runt ett år sedan kärleksrelationen med Jimmy Källqvist, 49, tog slut och övergick i vänskap. 

Trots att paret aldrig bodde ihop bor Jimmy Källqvist bara ett stenkast ifrån Carola Häggkvist i Steninge Slottsby och de umgås än i dag flitigt – både professionellt och privat. Faktum är att de även spenderade midsommar ihop. 

– Det är en trygg vänskap. Han gästar faktiskt på midsommardagen med sitt basspel. Han kommer också dyka upp här under midsommarfirandet, det är mysigt. Ingen av oss har träffat någon annan, så det är lätt, berättade Carola Häggkvist då för Expressen.

”Haft mina tvivel”

2016, när relationen fortfarande blomstrade kärleksmässigt, berättade ”Fångad av en stormvind”-stjärnan att allting som fattades just då var ett steg till i parets relation. 

– Vi skrattar och pratar minnen trots att vi inte har känt varandra så länge. Vi har haft jätteroligt de här två första åren. Allt är som en smekmånad. Nu saknas bara en ring på fingret, sa hon då till magasinet Amelia. 

Men Carola Häggkvist och Jimmy Källqvist förlovade sig aldrig och i stället gjorde paret slut. 

Nu berättar artisten i en ny, öppenhjärtig intervju med Amelia att hon har varit väldigt glad för den kärleken paret har haft – men att relationen inte alltid har gått som på räls. 

– Jag har glatt mig mycket åt vår kärlek, för den har varit fylld av lust och glädje. Samtidigt har jag haft mina tvivel, och det har varit lite av och på, säger hon. 

Självklart önskar Carola Häggkvist också att den tid de lagt ner på relationen skulle få ”leva vidare”. 

– Men han kommer att finnas kvar i mitt liv. Med den personligheten han har är det möjligt. Vi kände ju dessutom varandra innan vi blev ihop. Men den dagen någon av oss träffar en annan kommer det bli svårt. 

Carola Häggkvist är öppen för att träffa en ny kärlek, men har svårt att veta hur hon ska kunna hitta någon att falla för. 

– Jag trivs i tvåsamheten. Men hur ska jag träffa någon? Det funkar ju inte för mig att gå ut på nätet, säger hon till magasinet. 

Expressen har sökt Carola Häggkvist. 

Forna parets midsommarfirande

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.