Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Carolas dementi: Ska inte vara med i Melodifestivalen

Carola vill tillbaka till Melodifestivalen – med en låt om Jesus.
Carola Häggkvist.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN
Carola Häggkvist
Foto: /IBL / /IBL
Carola Häggkvist
Foto: TORBJÖRN ANDERSSON

Carola vill tillbaka till Melodifestivalen – med en låt om Jesus, enligt uppgifter till Aftonbladet. 

Men själv dementerar hon uppgifterna. 

”Jag tackade nej redan i augusti”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Hon har vunnit Melodifestivalen tre gånger och hela Eurovision song contest en gång – men nu planerar Carola Häggkvist, 53, att ställa upp i Melodifestivalen ytterligare en gång.

Enligt uppgifter till Aftonbladet till ”Evighet”-artisten tävla med en låt hon har skrivit själv, som handlar om Jesus och hennes kristna tro.

– Det är en hyllning till hennes kristna tro, hon sjunger om sin kärlek till Jesus, säger en uppgiftslämnare till Aftonbladet.

”Den har varit inskickad förut”

Än verkar det inte vara helt säkert att artisten kommer tävla i Melodifestivalen, men ikonen vill väldigt gärna vara med – något som gör det troligt att hon också kommer få vara det.

– Hon vill verkligen vara med, säger en uppgiftslämnare till tidningen.

Det skulle vara första gången som Carola tävlar med en låt som hon själv har skrivit. Enligt uppgift så har Carola skickat in låten som tävlingsbidrag till Melodifestivalen även tidigare, men då har hon backat ur.

– Den har varit inskickad förut, men då har Carola backat ur och tackat nej, men nu är hon sugen på att vara med, säger en person till Aftonbladet.

Enligt Carola Häggkvist själv stämmer dock inte uppgifterna. På sin Instagram förklarar Carola att hon inte kommer att medverka i Melodifestivalen 2020.

”Jag tackade ödmjukt nej redan i augusti”, skriver Carola i ett inlägg. 

Har tävlat fem gånger

Deadline för att skicka in bidrag till nästa års Melodifestivalen var den 17 september. Efter det lyssnar den hemliga juryn igenom alla låtar för att välja 14 bidrag – medan SVT:s Melodifestivalen-redaktion med Christer Björkman och Karin Gunnarsson ska välja ytterligare 14 bidrag.

Carola har tävlat i Melodifestivalen fem gånger mellan 1983 och 2008.


https://www.instagram.com/p/B3xEwsoBG7O/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.