Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carola vägrar läsa Runars bok – går till motangrepp: ”Stor skada”

Foto: JONAS ENG
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Carola Häggkvist går till attack mot Runar Sögaards kommande självbiografi.

Stjärnan har valt att inte läsa vad ex-maken skrivit om henne i boken.

”Av djupt personliga skäl då tiden med honom gjort och fortfarande gör tillräckligt med stor skada i deras liv”, skriver hennes presskontakt i ett mejl till Expressen.

Runar Sögaards bok ”Gud gav oss tio bud – jag har brutit mot nio av dem” släpps i butik på måndag. I självbiografin skriver föreläsaren och den före detta pastorn om sitt tioåriga äktenskap med Carola Häggkvist och varför de bröt med varandra.

Han skriver också om sin andra exhustru, Jessica Panzar.

Både Carola Häggkvist och Jessica Panzar kritiserar nu att deras förre make skriver om dem. Via sin presskontakt hälsar schlagerstjärnan att hon har vägrat att läsa texten.

”Carola har inte själv tagit del av någon text eller innehåll ur boken”, skriver presskontakten i ett mejl till Expressen och fortsätter:

”Både, Carola och Jessica Panzar, som varit gifta med honom väljer att inte ta del av hans texter av djupt personliga skäl då tiden med honom gjort och fortfarande gör tillräckligt med stor skada i deras liv.”

Enligt mejlet vill de inte ”vara med och promotera hans bok som han profiterar sig på genom lägsta möjliga nivå.”

Dömdes för bokföringsbrott

Runar Sögaard dömdes förra året till fängelse i ett år och åtta månader. Det gäller grovt bokföringsbrott vid tre tillfällen och skattebrott vid 20 tillfällen under tidsperioden 1 maj 2013 - 31 augusti 2016. Med det har han också fått näringsförbud i Sverige.

Tingsrättsdomen har överklagats till hovrätten.

I mejlet från Carola Häggkvists presskontakt nämns Runar Sögaards turer med rättvisan. Artisten och Jessica Panzar varnar alla för att ”ingå något som helst affärsmässigt eller förbundsmässigt” med norrmannen.

Kan bli aktuellt med advokat

Carola Häggkvist flaggar också för att det i framtiden kan bli aktuellt att koppla in advokat.

”Vid ev framtida kommentarer gällande ärendet kommer Carolas advokat eller ombud att föra talan”, skriver presskontakten.

Runar Sögaard kommenterar fängelsedomen och den kommande hovrättsförhandlingen i en färsk intervju med Expressen.

– Det är en bisarr anklagelse. Jag, min advokat och mitt huvudvittne, var inte med under rättegången. Den som var medåtalad och satt i styrelsen och var ägare i bolaget har fått sin dom. Han fick dagsböter, säger han.

I dag arbetar han som mentor och chefsutvecklare inom näringslivet. Med självbiografin vill han ge sin bild av sitt liv.

– Det känns bra att jag har berättat och gett min sanning. Jag har talat om vad som är sant eller inte sant, säger han i intervjun. 

Skilde sig 2000

Carola Häggkvist och Runar Sögaard blev två av Sveriges mest omskrivna personer när de träffades i Tyskland i maj 1987. De gifte sig 1990.

Paret, som har en son ihop, skilde sig 2000.

Runar Sögaard gifte om sig 2008 med Jessica Panzar. Paret skilde sig för tre år sedan och har två gemensamma barn.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.