Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Carola ursinnig – kritiserar regeringen: ”Mörkrädd”

Uppmaningen till Hallengren: ”Kom och titta på våra konserter”
Carola Häggkvist uppträdde tidigare i sommar på Victoriadagen på Öland.
Foto: KARIN T^RNBLOM/TT / KARIN T^RNBLOM TT NYHETSBYR?N
Carola Häggkvist taggade kulturministern Amanda Lind, regeringen och Folkhälsomyndigheten i sitt inlägg på Instagram där hon kräver en förklaring på de olika publikrestriktionerna.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES/JARI KANTOLA JARI KANTOLA

Carola Häggkvist har fått nog.

På Instagram delar artisten ett ilsket inlägg som triggats av att Bokmässan i Göteborg får ta emot många fler besökare än vad som är tillåtet på teater och konsert.

”Det är fullständigt uppåt väggarna och diskriminering”, skriver hon.

Carola Häggkvist, 54, har länge känt sig frustrerad över underhållningsbranschens svåra läge med strikta restriktioner och utebliven publik under pandemin.  

Och att Bokmässan i Göteborg i år tar emot upp till 2000 besökare blev till slut droppen som fick Carolas bägare att rinna över. 

”Nej NU FÅR DET VA NOG!! Var är logiken?” inleder artisten ett långt och ilsket inlägg på Instagram där hon även har taggat kulturminister Amanda Lind, regeringen och Folkhälsomyndigheten.

”Har väntat på att lägga upp det här i en vecka nu för det kokar på insidan av mig när jag hör den oerhört tydliga orättvisan och inkonsekvens från regeringen angående ANTAL PUBLIK / FOLKMASSA man får vara på olika platser”, skriver hon. 

Carola nämner gallerior, kollektivtrafik och nöjesparker som några exempel på platser med höjt publiktak sedan den 1 juli i år – och ”nu även mässarrangörer”.

Tomma stolar i publiken

”Man blir mörkrädd. Att gå in på teater, konserter med platsbiljett under väldigt mycket större ordnade förhållanden än på en bokmässa där folk får gå upp till omkring 2000 pers inomhus – medan vi får vara 300 personer inomhus!!!”.

Hon beskriver hur stolar ekar tomma på konserter ”för att ta hänsyn” till Folkhälsomyndighetens regler. 

”Varför denna inkonsekvens och inkompetens?”, undrar hon vidare.

”Blir så enormt förvirrad och provocerad över hur kultur och nöjesbranschen behandlas! Man fattar inte hur de tänker. VI BEHÖVER EN FÖRKLARING!”.

Schlagerstjärnan menar att förtroendet för personer som jobbar inom kulturscenen är ”underminerat”. De om några vet hur man hanterar produktioner och publikinsläpp, skriver hon.

Stressad inför julen

Ladan i Steninge där Carola hållit många konserter under åren är enligt henne ”Nordeuropas största lada med tillstånd för 1000 personer”.

Nyligen höll hon i mindre sommarkonserter i Steninge slottspark. Då med endast 50 personer i publiken.

”Just nu får vi alltså bara vara 300 personer i publiken medan bokmässan med gående publik får vara upp till 2000 ’under eget ansvar’! Som om vi inte kan ta ansvar”.

Julen närmar sig med myrsteg. För Carola som brukar hålla sina årliga julkonserter är det en inre stress att inte veta om de blir av, eller hur hon ska planera för att ”få ihop allt”.

Det är många med henne och hennes produktion som ”jonglerar med allt” för att klara sig skriver hon.

”Den här orättvisan håller inte. Vi måste få till en förändring i regeringen. Kanske bör byta namn på ladan till Steninge mässhall el katedral”, avslutar hon sitt inlägg.

Pernilla Wahlgrens ilska över VM-kvalet

Många kändisar med Carola har fått nog. På Instagram story delar Pernilla Wahlgren, 53, sin frustration över att VM-kvalsmatchen mellan Sverige och Spanien kan beskådas av tusentals supportrar inne på Friends arena.  

”På torsdag: 15 000 på Friends arena men fortfarande – ingen information till oss i kulturen när de 250 000 yrkesutövare kan få börja jobba igen?!”, står det i inlägget som hon delat precis som många andra i nöjesbranschen har gjort.

Expressen har sökt kulturminister Amanda Lind som avstår att kommentera.

Här överraskar Carola kronprinsessan Victoria

Överraskade med sång och överlämnade present till kronprinsessan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.