Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Carolas ord efter avhoppet i Let's Dance: ”Total vila”

Efter avhoppet: Kristina Petrushina kommer tillbaka
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Carola Häggkvist har drabbats av flera skador och hoppar av Sveriges största dansprogram ”Let's dance” på grund av medicinska skäl. 

Nu berättar Carola Häggkvist att hon drabbats av utmattningssyndrom. 

”Det är mycket som är på mitt hjärta just nu och egentligen har läkaren ordinerat total vila för mig de närmaste dagarna”, skriver hon på Instagram. 

Carola Häggkvist berättar själv om beslutet att hoppa av det populära dansprogrammet. Hon skriver ett långt inlägg, trots att läkarna ordinerat henne att ”vila” på grund av” utmattningssyndrom.” 

”Jag vill inte låta mitt naturliga driv driva mig ända in i den berömda ’väggen’ med påföljd av fler skador så att jag inte kan ta mig an mina kommande uppdrag varav jag väljer att kliva av ’Lets Dance tåget’ som går i en oerhört hög hastighet utan stopp för återhämtning.”, skriver sångerskan i inlägget på Instagram.


https://www.instagram.com/p/COLBuyGhCCr/

Har drabbats av skador

Carola har haft otur med skador under säsongen – bland annat slog hon tidigt upp en gammal korsbandsskada. Hon har också överbelastat sina bakre lårmuskler och fått en smäll i ryggen. Häggkvist berättade att hon tog alvedon och ipren för att lindra smärtorna. 

”Hela min själ och kropp har ropat på återhämtning i flera veckor nu men jag har kämpat på trots knä/axel, handleds och ryggskador, hamstringsinflammation, sår mellan tårna och elaka munblåsor som påföljd av utmattning som läkaren tydligt kunde konstatera.”, skriver hon och berättar om incident från lördagens program:

”Senast i lördags slog yrseln till och luften tog slut vid några tillfällen att jag inte kunde andas.”

Carolas känslosamma ord

Men det har inte bara varit en tuff period rent fysiskt – psyket har också tagit stryk. Hon haft det svårt med livspusslet när det kommer till tävlingen. I vanliga fall bor hon i Steninge slottsby men för att ha närmre till ”Let's dance”-lokalen har hon och dottern Zoe tagit in på hotell. Att hitta någon som kan passa dottern när Carola Häggkvist dansar har varit en utmaning, berättade hon tidigare. 

Jag ser det även som mitt ansvar som ensamstående förälder ha ork kvar för mitt barn. Självklart är det ett tungt beslut men också en lättnad då jag slitit med olika slags skador sedan start.”

”Vår resa stannar”

Danspartnern Tobias Karlsson, 43, berättar om avhoppet i ett känslosamt inlägg på Instagram. 

”Vår resa stannar tyvärr här. Jag så enormt stolt över vad vi har åstadkommit i programmet , vi har kämpat och haft en fantastisk resa tillsammans. som vi har skrattat.”, inleder han inlägget och berättar att han träffade sångerskan i måndags för att prata om avhoppet. 

”Vi spenderade gårdagen i varandras sällskap och jag respekterar Carolas beslut till 100 procent. Hälsan framför allt och man måste alltid lyssna till vad kroppen säger.”

https://www.instagram.com/p/COKoxVwsIqZ/?igshid=1ksaz84pnvtwj?hidecaption=true


Bekräftar avhoppet

TV4 bekräftade tidigare under tisdagen att Carola hoppar av tävlingen av ”medicinska skäl”.

– Jättetråkigt att en sådan stjärna lämnar, säger programledaren Petra Mede till TV4.

Hon berättar att de nu försöker komma på hur resten av säsongen ska se ut.

– Vi är som illrar som jobbar just nu som kommer att komma fram till något bra. 

Mede berättar att det lutar åt en lösning som kommer att avslöjas senare.

Programledaren säger också att hon önskar Carola allt gott, och att stjärnans hälsa och välmående alltid ska gå först.

– När det gäller programmet är två olika saker. Alla värnar om att Carola ska må bra och det andra är att vi vill göra ett bra och spännande program även om vi kommer sakna Carola jättemycket. 

– Jag önskar henne verkligen allt gott.


Tonys hårda ord om Carolas dans: ”Tråkigt”

Jurymedlemmen tippar hur det kommer gå för veckans danspar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.