Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carolas tårar på scen – orden om kampen

Carola Häggkvist gästade ”Allsång på skansen” för första gången sedan 2016.
Carola.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Carola.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Det blev känslosamt när Carola Häggkvist bjöd på akustiskt vid Rosendals slott.

De nya versionerna av artistens hitlåtar bringade tårar och en påminnelse om att inte alla människor runt om i världen har det lika bra.

– En del hinner inte packa, som är på flykt, säger Carola Häggkvist.

Carola Häggkvist, 52, bjuder på akustiskt med sommarturnén ”Naket - En akustisk hitkonsert”. Premiären gick av stapeln under onsdagskvällen vid Rosendals slott i Stockholm, något som blev den allra första konserten någonsin på Rosendals slott. Gräsmattan framför scenen fylldes av folk och Carola blev flera gånger rörd av den intima känsla som hon menar blir vid en akustisk spelning.

– Det blir extra naket och känsligt när man är så här få, säger hon med tårfyllda ögon och fortsätter senare:

– Jag blir lite rörd, alla dessa låtar. De känns så aktuella i dag.

Att göra en akustisk spelning förklarar hon innebär att man inte kan gömma sig bakom något och ger möjligheten att framföra låtar som man inte hade valt till andra tillfällen.

Carola rörd till tårar – inför alla

Artisten beskriver att det känns som att hon är påväg. Hon har med sig sina resväskor, en del har hon packat lätt och en del har hon packat något tyngre, säger Carola Häggkvist och innan det är dags för den klassiska hiten ”Främling” lyfter hon att inte alla i världen har den möjligheten, att packa sina väskor.

– En del hinner inte packa, som är på flykt, säger Carola Häggkvist.

Carola är väldigt engagerad i att hjälpa och är engagerad i flera olika hjälporganisationer. På scen berättar hon om sitt första möte med den ideella verksamheten ”Hoppets stjärna”, som engagerar sig i att hjälpa fattiga barn.

– Det var mitt första engagemang inom organisationer, sen kan man ju göra massa annat utanför organisationer.

Under åren har sångerskan haft flera fadderbarn och varit i bland annat Haiti och Sydafrika för att besöka utsatta barn och kvinnor, och har flera gånger pratat om sin passion att hjälpa. År 2015 blev hon arresterad i Grekland efter att ha samlat ihop kläder och åkt till Kos och hjälpt anländande människor.

I samma veva välkomnade hon dessutom fem flyktingar till sitt hem i Stockholm.

– Jag gav mitt nummer, mina kläder, mina pengar, min kärlek och omsorg. Fem bor hemma hos mig nu, sa Carola Häggkvist då i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Så ser prognosen ut för kommande dagarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.