Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carola tar med sig nya kärleken på turnéjobb

ÅKER PÅ TURNÉ. Carola tar med kärleken Jimmy Källqvist på jobbet.
Foto: Emmalisa Pauly
Jimmy Källqvist.
Foto: Sven Lindwall

Nästa helg har Carola Häggkvist premiär på sin stora turné.

Och räkna med romantik i luften - hon tar nämligen med sig kärleken Jimmy Källqvist.

– Det är fantastiskt att få en kram på morgonkvisten när man kommer till jobbet, säger hon i P4 Musik.

I början av januari reste Carola Häggkvist, 48, till Miami för att spela i norska sjömanskyrkan. Med sig på resan hade hon pojkvännen Jimmy Källqvist, 44, som är basist. De två delade scen under resan. Och det blir inte sista gången. Sångerskan har nämligen med sig kärleken som musiker på sin stora turné, som har premiär i Helsingborg på fredag. I en intervju med Carolina Norén i radioprogrammet P4 Musik som sändes på lördagskvällen berättar hon om beslutet att jobba tillsammans.

– Han blev tillfrågad av produktionsbolaget av som räknade upp en massa olika musikanter. Och när hans namn kom upp var det nästan lite genant, det var precis i början och då var det lite känsligt om vi skulle jobba ihop eller inte, säger Carola och berättar att hon tvekade.

"Nu känns det helrätt"

Hon ändrade sig dock när de två hade träffats ett tag.

– Nu känns det ju helrätt. Det är fantastiskt att få en kram på morgonkvisten när man kommer till jobbet. Det är grymt. Eller jag får en ordentlig puss, så det är gött, säger hon.

Carola: "Knappt man har landat"

Programledaren Carolina Norén flikar då in:

– Jag kan intyga att det är romantik som spirar, man blir riktigt avundsjuk.

– Det känns fint verkligen, grymt. Det är knappt som man har landat, svarar Carola.

Carola har tidigare beskrivit Jimmy som "en fantastisk, fantastisk man" och har berättat att det har varit en dröm att hitta kärleken i en annan musiker.

– Det har varit en dröm för mig faktiskt, ett litet band där hemma, sa hon i december till Expressen och fortsatte:

– Man vill ju dela musiken. Jag har skaffat en digital flygel till Amadeus så han kan spela hemma. Sedan spelar också karln, mannen spelar inte bara bas utan också piano superbra. Jag bara: "I want this man. Wow, who is this man?".Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.