Carola Häggkvist sjunger på Noppes beravning. Foto: Christer Wahlgren / KVP/ EXPRESSENCarola Häggkvist sjunger på Noppes beravning. Foto: Christer Wahlgren / KVP/ EXPRESSEN

Carola Häggkvist sjunger på Noppes beravning.

 Foto: Christer Wahlgren / KVP/ EXPRESSEN
Carl Adam "Noppe" Lewenhaupt gick bort den 28 februari. Foto: All Over PressCarl Adam "Noppe" Lewenhaupt gick bort den 28 februari. Foto: All Over Press

Carl Adam "Noppe" Lewenhaupt gick bort den 28 februari.

 Foto: All Over Press

Carola sjunger på Noppes begravning

Publicerad

Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt, en av kungens närmaste vänner, gick bort 28 februari.

Nu ska Carola sjunga på "Noppes" begravning, skriver Svensk Dam.

Begravningen äger rum den 31 mars.

Krögaren Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt gick bort den 28 februari, när han hittades död i vattnet.

Nu ska han begravas den 31 mars, med en begravning i Hedvig Eleonoras kyrka i Stockholm.

Svensk Dam avslöjar nu att Carola ska sjunga på "Noppes" begravning.

Carola och den bortgångne greven och krögaren hade en privat relation, skriver tidningen.

Artisten var nämligen tillsammans med en av "Noppes" nära vänner, Christian ”Kicken” Lundqvist under en längre tid. Under förhållandet sågs paret ofta på "Noppes" medlemsklubb tillsammans.

 

LÄS MER: Carola lämnar Sverige för familjens skull

 

Kungens ord om vännen "Noppe"

 

LÄS MER: Så kommer ”Noppe” föras till sista vilan

 

Hans Rhodin, till vardags kyrkoherde i Oscars församling, kommer att hålla i begravningen i kyrkan på Östermalm.

– Det blir en traditionell begravning med psalmer som familjen har sjungit förr. Det blir en helt traditionell, svenskkyrklig, begravning, säger han till Expressen.

Hur kommer det att märkas att det är en begravning för "Noppe"?

– Det talet jag kommer att hålla kommer förstås att handla om vilken glädjespridare han var, säger han.

Både kungen och drottningen kommer att vara på plats i kyrkan för att få sitt avsked från vännen.

– Kungen och drottningen kommer att delta i begravningen, bekräftar Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, för Expressen.

Kungen uttalade sig om "Noppes" död efter att han fick dödsbeskedet.

– Jag fick reda på det sent i går kväll och det är självklart en tragisk händelse som har hänt. Det är något som vi beklagar. Det är en av mina äldsta vänner och vi har haft väldigt trevligt och roligt tillsammans, sa kungen då.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag