Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carola om sonens låt:
"Jag blev väldigt rörd"

Carola med sonen Amadeus som gör låtskrivardebut på Humorgalan och dottern Zoey.
Foto: Stefan Söderström
"Jag blev väldigt rörd hemma när han spelade upp den", säger Carola om sonens låt.
Foto: Sara Strandlund

Nu gör Carola Häggkvists son Amadeus premiär i artistvärlden.

På torsdag framför hans mamma vid Humorgalan en låt han skrivit själv.

– Jag blev väldigt rörd hemma när han spelade upp den, berättar sångerskan.

På torsdag sänds Humorgalan i TV4 – men vilken är din favoritgala?

Humorgalan

■Humorgalan – för varenda unge är ett samarbete mellan TV4 och Unicef. Målet är att få så många tittare som möjligt att bli världsföräldrar, och därmed hjälpa utsatta barn runtom i världen.

■Carola Häggkvist har rest med Unicef till Sydafrika för att spela in ett reportage om hiv-smittade mammor och deras barn som ska visas i årets Humorgala.

■2,5 miljoner barn i Sydafrika har förlorat en eller båda sina föräldrar i aids. Landet har den högsta andelen människor som är drabbade av hiv/aids i världen.

■Unicef kämpar för att alla hiv-positiva mödrar ska få den vård de behöver, och att viruset inte ska överföras från mamma till barn.

På torsdag är det dags för Humorgalan i TV4.

Superstjärnan Carola Häggkvist, 48, har åkt till Sydafrika för att spela in ett reportage om hiv-smittade mammor och deras barn.

Landet har den högsta andelen människor som är drabbade av hiv/aids i världen. 2,5 miljoner sydafrikanska barn har förlorat en eller båda sina föräldrar i aids.


LÄS MER: Carola tar med kärleken på turnéjobb


På galan kommer stjärnan dessutom att uppträda med låten "Make a change", låten är skriven av ingen mindre än stjärnans son, Amadeus Sögaard, 17.

– Jag är stolt som en tupp kan jag säga. Den är bra, väldigt fin. Han sitter ofta och spelar melodier på pianot hemma, så smygspelar jag in dem på min mobil för att han inte ska glömma bort dem. Det är så pass bra. Han hade gjort en låt med jättefin text som handlar just välgörenhet, utan att veta om att jag skulle till Sydafrika med Unicef. Utan skrivit texten och melodin helt spontant själv, säger Carola Häggkvist.

Själv nöjer sig dock Amadeus med att stå som upphovsman till låten, han kommer inte att finnas med på scen på torsdag.

– Jag blev väldigt rörd hemma när han spelade upp den här låten. Vi gick in i studion och jag skulle lägga på sång, men ville höra hans känsla, så han var med lite grann. Då lät det mycket bättre. Men han tyckte det fick räcka med att ha skrivit den, säger Carola Häggkvist.

Amadeus ser låtskrivandet som ett sidoprojekt. Hans stora passion i livet är fotboll.


LÄS MER: Carola visar kärleken öppet på nätet


– Det är definitivt fotbollen som är i fokus. Men det är alltid bra att ha en musikalisk ventil. Sitta och lira och få ur sig tankar och känslor. Han växer med det, säger Carola Häggkvist.

När Carola spelade upp "Make a change" för Humorgalans producenter bestämde de sig på stående fot för att ta in den.

– Den här låten är verkligen perfekt för galan. De ville ha någon ballad med, det blir ofta ballader då. De fick gåshud när jag spelade upp den, säger Carola Häggkvist.

Humorgalan sänds klockan 20.00 på torsdag i TV4.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.