Under Rickard Engfors show dök Carola upp med "Främling". Foto: Alexander Donka
Under Rickard Engfors show dök Carola upp med "Främling". Foto: Alexander Donka

Carola om hemliga showen: "Jättekul"

Publicerad

Torsdagens största överraskning under Pridefestivalens popschlagerkväll hette Carola Häggkvist.

Under Rickard Engfors show dök hon upp med "Främling" - något som varit en hemlighet fram till uppträdandet.

– Jag hade jättekul, nu ska jag bara smälta allt, säger Carola.

Efter ett antal kontroversiella uttalanden om homosexualitet har Carola mött mycket kritik under åren.

Men i går stod hon äntligen på scen under Pridefestivalen i Stockholm, tillsammans med Rickard Engfors i showen "Cirkus Schlager".

Och när Rickard Engfors och Jessica Marberger drog i gång allsång till "Främling" dök Carola upp i egen hög person - till kvällens kanske högsta jubel.

– Tack av hela mitt hjärta. Jag älskar er, sade en rörd schlagerdrottning, medan publiken försökte få ett extranummer.

När Expressen talade med Rickard Engfors och Carola efter showen var de båda tagna.

– Det är häftigt. Det här är en historisk kväll, och det var magiskt, säger Rickard.

De hade talat om att göra något tillsammans på Pride sedan 2006. I går var det dags - ett så hemligt framträdande att inte ens arrangören kände till det.

– Vi lyckades hålla det hemligt för jag gjorde min show och vi lyckades smyga in det i det paketet. Så Pride visste inte ens om det här i eftermiddags, säger Rickard Engfors.

Och det hade inte kunnat gå bättre.

– Kärlek och respekt, det skriver vi alla under på som klev upp på scen i kväll, säger Rickard och får medhåll av Carola.

– Jag hade jättekul, nu ska jag bara smälta allt, säger sångerskan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag