Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carola kritiserar regeringens besked: ”Tuffa tider”

Hör kultur- och idrottsminister Amanda Lind om beskedet.
Carola Häggkvist är besviken på regeringens beslut.
Foto: TOMMY PEDERSEN EXPRESSEN
Carola Häggkvist under en konsert på Steninge förra året.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Melodifestivalen i våras var det sista stora evenemanget som samlade folk. Veckan efter trädde publikrestriktionerna i kraft.
Foto: OLLE SPORRONG

Coronasmittan ökar igen i Sverige och taket på maximalt 50 personer vid evenemang ligger kvar.

Schlagerstjärnan Carola Häggkvist, 54, är arg och besviken.

”Tuffa tider nu. Lite sorgedräkt. För oss i eventbranschen framför allt”, skriver hon på Instagram.

Regeringen har meddelat att den föreslagna gränsen på 500 sittande åskådare på exempelvis kultur- och idrottsevenemang inte blir av.

– Trenden går åt fel håll. Smittspridningen ökar, sa socialministern Lena Hallengren (S) vid en pressträff på torsdagen.

Spärren på maximalt 50 personer blir därmed kvar ett tag till.

”Orättvist regelverk”

Carola Häggkvist är inte glad över beskedet.

”... vi behöver få ner antalet smittade innan de kan öppna upp för 500 pers. Förståeligt. Men INTE förståeligt om restauranger och stora varuhus får ha fler än 50 personer i trängsel. Den ekvationen får jag inte ihop”, skriver hon på Instagram.

Artisten tycker att det är orättvist att varuhus som Ikea och Gekås i Ullared kan ta in stora folkmassor, medan en idrottshall med plats för hundratals personer bara får ta in 50.

”Orättvist regelverk och sned bedömning anser många tillsammans med mig. Hur kan det bli så?” skriver hon på Instagram.

”Hur e tanken? Hur ska vi få ner pandemin i Sverige när vi umgås i flock och ses på restauranger i stora antal? När vi shoppar och står i kö med flera hundra i samma lokal med trängsel och inga större Corona åtgärder?”

Vill ha samma villkor

Carola Häggkvist påpekar samtidigt att hon själv har antikroppar, men att hon kommer att fortsätta hålla distansen och ta sitt ansvar.

”Det är slut nu med fler selfies nära varandra för mig också! De får vi göra diagonalt. Med ett leende. Allt går! Och alla kämpar vi. Tillsammans. Vill bara det ska bli lite mer på samma villkor”, skriver hon.

Smittspridningen i Sverige går åt fel håll. Regeringen väljer därför att skjuta upp beslutet om att utöka publikgränsen till 500.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.