Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carola kommer till ”Idol” på fredag – framför ny låt

Carola Häggkvist gästar "Idol" på fredag
Carola Häggkvist.Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Carola i ”Idol” 2014.Foto: OLLE SPORRONG

I fredagsfinalen av TV4:s ”Idol” gästas delagarna av ingen mindre än Carola Häggkvist. 

Carola kommer att framföra sin nya låt ”Pray for peace”. 

– Det är en ynnest och det är en förmån att få sjunga den här låten, säger hon. 

På fredag är det kärlekstema som gäller i TV4:s ”Idol”. Nadja Holm, Paulina Pancenkov, Simon Karlsson, Nova Luther och Caspar Camitz kommer alla att sjunga två kärlekslåtar var. 

I förra årets ”Idol” fick deltagarna celebert sällskap, och vem passar bättre att ta in när det vankas kärlekstema än Carola Häggkvist. I fredagens kvartfinal kommer hon framföra nya låten ”Pray for peace”.

– Det är en ynnest och det är en förmån att få sjunga den här låten. Det känns som ett bra steg för låten och för Sverige just nu, jag är jätteglad att låten hann bli klar, säger Carola om fredagens planerade uppträdande. 

Carola: ”Då skulle jag inte gå upp”

Trots snart 40 år på scenen känner hon sig inte säker inför ett uppträdande. Tvärtom blir utmaningen större. 

– Skulle jag inte ha pirret eller ambitionsnivån, då skulle jag inte gå upp. Jag känner kraft, jag känner harmoni, jag känner ett flöde och en glädje, säger hon och fortsätter: 

– Jag går inte på rutin, tvärtom kan jag känna att det blir en större utmaning med åren, ambitionsnivån blir högre och högre och det kräver mer av mig. Där känner jag ändå att det glöder, det gör det.

Den i och med den rådande pandemin har regeringen slopat det tilltänkta taket på max 300 personer på exempelvis konserter, vilket innebär att det inte blir några julshower i slottsladan i Steninge i år. 

– Man måste sätta hälsan före någonting annat. Vi kommer troligtvis att göra något digitalt, information kommer att komma via Instagram. 

– Jag tycker Stefan Löfven höll ett förtroendeingivande tal, jag tycker det var bra, men samtidigt var det ”oj”.

”Jag låter saker och ting bero”

Ett liv i rampljuset har lärt henne att hantera jobbiga situationer, alltifrån ex till nuvarande coronapandemi.

– Jag låter saker och ting bero, jag är så pass luttrad av att vara i stormiga situationer ända sedan jag slog igenom, både medialt och i livet, då låter man saker och ting bero.

Vad vill du göra i december? 

– Ta med mina sångare och musikanter och sjunga något live, på ett ålderdomshem med bra avstånd, kanske. Jag tycker att det är viktigt kring jul, det handlar om ett givande. För Gud gav Jesus till oss liksom.

Vad saknar du mest i situationen vi befinner oss i? 

– Jag kan sakna att stå och sjunga gemensamt, både i kyrkan och på andra ställen. Och så klart kramen. Nu kör jag ”skaka rumpa”, den är lite gullig. Man säger ”hej” med häcken, då nuddar man varandra men håller samtidigt ansiktet långt i från. Den är bra. 

 

https://www.instagram.com/p/CHu-631D97y/
Carina Berg har sålt sin lägenhet – har inget hem

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.