Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carola kastades i fängelse på Kos

Carola, 49, är lördagens värd i "Sommar i P1", och i sitt sommarprat berättar artisten om sitt möte med polisen på ön Kos.Foto: Alexander Donka
I sitt sommarprat berättar artisten om hur hon placerades i arrest i flera timmar, utan att få veta varför.Foto: Simon Hastegård

Carola försökte hjälpa flyktingar på ön Kos - men arresterades av polis.

I sitt sommarprat berättar artisten om hur hon placerades i arrest i flera timmar, utan att få veta varför.

– Vi kastades i finkan allihop, säger Carola i "Sommar i P1".

Hon försökte göra rätt - men arresterades.

Carola, 49, är lördagens värd i "Sommar i P1", och i sitt sommarprat berättar artisten om sitt möte med polisen på ön Kos.

Det var när "Fånga av en stormvind"-artisten var nere på den grekiska ön Kos för att hjälpa till i samband med flyktingkatastrofen som det gick fel.

I sommarpratet berättar Carola att hon under sin tid på ön lärde känna en man med bil, och att de tillsammans mötte båtar med flyktingar som kom in om nätterna.

Genom mannen fick Carola veta att när bilar syns längs med stränderna om nätterna är det ofta folk som vill stjäla båtarnas motorer - och det var precis det här sångerskan fick se med egna ögon. När Carola fick syn på några som försökte stjäla motorn på en nyanländ båt gick hon fram till dem och lyckades ta motorn ifrån dem.

Sångerskan hade ansvaret för bilen den kvällen, och i den tog hon med sig åtta flyktingar och hade båtmotorn i knät.

– De som var ute efter motorn blev helt vansinniga och började jaga mig. Det blev en hetsig biljakt, som på film, genom hela staden, säger Carola i "Sommar i P1".

– Vi kastades i finkan allihop, säger Carola i "Sommar i P1".Foto: Simon Hastegård

 

LÄS MER: Kärlekshyllningen från Carola till pojkvännen

 

Carola arresterades av polis på Kos

 

LÄS MER: Kritik: Carola utsätter dottern för en risk

 

Sångerskan valde att köra direkt till polisen för att anmäla de som försökt stjäla båtmotorn - men det blev inte direkt som hon hade tänkt sig.

Istället för att tjuvarna, som hade följt efter Carola till polisen, arresterades, så pekade de ut Carola som tjuv till Kos-polisen.

– Jag hade åtta pakistanska flyktingar i bilen och vi kastades i finkan allihop. Jag trodde jag var säker hos polisen, säger Carola i sommarpratet.

I sitt sommarprat berättar Carola också om adoptionsprocessen när hon fick dottern Zoe i Sydafrika.Foto: ALL OVER PRESS

Tjuvarna Carola hade försökt stoppa påstod nämligen att artisten hade tagit emot pengar för att skjutsa flyktingarna, vilket hon säger att hon inte hade gjort.

– Jag började protestera, lite för högljutt. Polisen började förolämpa mig, och när jag höjde rösten till svar placerade den vakthavande chefen mig i arresten.

Carola säger att hon aldrig blev riktigt rädd i situationen, och att hon släpptes efter ett par timmar.

Sångerskan säger att hon frågade vad hon var anklagad för - men att hon inte fick veta det av polisen.

Carola adopterade dottern Zoe från Sydafrika

I sitt sommarprat berättar Carola också om adoptionsprocessen när hon fick dottern Zoe i Sydafrika. Hon ville inte bli för gammal för att bli mamma igen, och valde Sydafrika för att hon hade varit där innan i samband med välgörenhetsprojekt.

Eftersom Carola var ensamstående vid tillfället fick hon adoptera ett lite äldre barn, en flicka på drygt två år.

När Carola och Zoe promenerade runt i Sydafrika blev folk runtomkring henne på gatorna misstänksamma, berättar Carola i "Sommar i P1". De trodde att hon hade stulit Zoe från hennes riktiga föräldrar.

Artisten försökte då stoppa polisen för att få hjälp - men blir misstänkliggjord även av polisen. Det var först när Zoe pekar på Carola och kallar henne "mommy" som polisen förstår att sångerskan - som hade glömt adoptionspapprena på hotellet - faktiskt hade adopterat den lilla flickan.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.