Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carola: "Kände att jag inte blommade i allt"

Foto: Emmalisa Pauly

Carola berättar nu att hon kände sig obekväm under "Så mycket bättre" – dessutom hämmades hon av de smärtstillande tabletter hon tvingades äta.

Stjärnan slogs av hur välformulerade de andra artisterna var i samtalen runt matbordet - hon blev självkritisk.

- Jag kände inte att jag blommade i allt, säger artisten.

Carola Häggkvist var tillbakadragen och lågmäld under inspelningarna av "Så mycket bättre" på Gotland.

Det gick så långt att produktionen frågade stjärnan om allt stod rätt till – eftersom hon var så tystlåten.

- Jag slogs av hur alla kunde formulera sig så bra. Jag blev självkritisk. Det var bra också. Jag vet inte. Det är bra att sitta och lyssna på andra. Landa i saker och ting, säger Carola.

Var tillbakadragen

Även Thomas "Orup" Eriksson blev överraskad av hur tillbakadragen Carola var under inspelningen.

– Jag tycker hon var mer tillbakadragen än jag väntat mig. Jag tror att hon är mer bekväm i en musikalisk situation, eller när man tar bilder, än vad hon är i samtal. Det kan jag tänka mig. Hon är van att uttrycka sig på andra sätt än i ord på det sättet, säger Orup.

Artisten Love Antell kom Carola nära.

– Jag hade någon vanföreställning om att hon skulle särbehandlas lite. Ha en butler som stod med en solfjäder och ett glas mineralvatten. Att hon skulle bo i tornrummet och jag i källaren. Men väl på inspelningen var vi alla väldigt jämställda. Jag har väl sett henne lite som en motpol till mig själv – jag är en politisk sångare, hon är schlagerartist. Jag är ateist, hon är troende. Man tror att man lever på olika planeter, men när man väl träffas märker man att man har mycket gemensamt, säger Love Antell.

Hämmades av mediciner

Under inspelningen brottades Carola med synen på sig själv.

- Min självkänsla kanske inte alltid var på topp, säger hon.

Samtidigt fick hon, efter sin knäskada i programmets första avsnitt, smärtstillande.

– Absolut, det hämmade, säger Carola.

- Jag är sällan i toppform, även om folk tycker det. Jag trivdes och älskade mina kolleger faktiskt. Jag kände inte att jag blommade i allt. Men det kanske inte någon av oss gjorde, men vi tyckte om varandra och konstellationen, säger Carola.

Men stjärnan kände sig inte utanför, tvärtom slogs stjärnan av gemenskapen som uppstod artisterna emellan.

- Jag var helt tagen av att lära känna de andra artisterna. Hur underbara de var, hur mjuka de var. Vi tog hand om varandra, försvarade varandra. Uppmuntrade varandra. Det skakade om mig på ett skönt sätt, säger Carola Häggkvist.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.