Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carola förkrossad efter svåra beskedet

Carola Häggkvist.
Foto: MICHAELA HASANOVIC / MICHAELA HASANOVIC EXPRESSEN
Carola Häggkvist med kärleken Jimmy Källqvist.
Foto: OLLE SPORRONG

Carola Häggkvist vill adoptera fler barn – men stoppas på grund av sin ålder.

Nu berättar hon om sorgen över att inte få fler barn, kravet på att gifta sig med pojkvännen Jimmy Källqvist och varför paret lever som särbos.

– Det är råkört för mig i Sverige, säger Carola.

Det är fem år sedan Carola Häggkvist, 51, äntligen fick adoptera sin dotter Zoe. Sedan tidigare har hon sonen Amadeus med Runar Sögaard. Sångerskan drömmer dock om att adoptera fler barn – men stoppas på grund av sin ålder.

– Det hade jag gärna adopterat fler om svensk lag hade sett annorlunda ut. Man får inte vara äldre än 45 när man får barnet så det är råkört för mig i Sverige. Jag har funderat på att bli helgförälder eller fosterförälder men då ska man ha ett lite mer kontinuerligt liv och det har inte jag.

Men du hade velat det om du hade fått?

– Ja, det vill jag väldigt gärna. Men det fick man inte heller göra som ensamstående. Jag drev faktiskt den frågan vidare. Jag tror att det är bra för adoptivbarn att ha adoptivsyskon som de har lättare att identifiera sig med.


LÄS MER: Carolas krav för "Let's dance"


Vill Jimmy också ha fler barn?

– Han är en sådan där lugn och nöjd kille, haha. Det hade varit helt okej för honom men också helt okej att inte få det. För Zoe är Jimmy pappa. Det är fint.

Carola Häggkvist och Jimmy Källqvist, 47, lever ett drömliv. Tidigare i år köpte paret ett hus i Sydafrika och de spenderade ett halvår i landet.

Lever som särbo

Hemma i Sverige har de dock valt att leva som särbos.

– Men vi hänger mycket med varandra och är ute på turnéer tillsammans. Vi har i princip bara ett gemensamt hem och det är på andra sidan planeten och där är vi ju inte så ofta.

Varför har ni valt att leva som särbor?

– Det får du nästan fråga honom. Det har bara blivit så. Man kan säga det på ett humoristiskt sätt, att jag har för mycket saker hemma hos mig. Jag vill inte ha det för fint samtidigt som han är lite mer pedant än jag och tycker att det är skönt att komma hem till sig där det är ordning och reda. Det handlar om hur vi ska få ihop våra livsstilar. Jag tror att det bästa vore att i så fall starta från början och skaffa ett nytt ställe.


LÄS MER: Därför måste Carola och Jimmy leva isär


Du har sagt att du vill att det är Jimmy som ska fria?

– Det är klart att en tjej kan fria men vad tusan ska vi göra allt? Vi tjejer är ju värsta projektledarna i det mesta? Någonting måste väl grabbarna göra. Men jag tror att han väntar på rätt läge, han vet nog att vi måste hamna någonstans där vi möter varandra ännu bättre. Det är inte omöjligt men vi är inte riktigt där ännu.

Vill du gifta dig igen?

– Ja, ja! Bor vi ihop så har jag lust att förlova mig. Om jag flyttar ihop med någon vill jag vara förlovad. Det är självklart, men det är klart, jag har definitivt blivit lite försiktig. Sedan skulle det vara fantastiskt att göra det för barnens skull.

Delar ni samma tro?

– Ja, han har i alla fall inte någon annan tro. Han är inte lika engagerad och har inte de erfarenheterna som jag har men han är i alla fall en kristen kille.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.