Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Carola firar nyår med hemlig flört utomlands

Carola och Zara Larsson syns ibland på scen tillsammans. Vid detta tillfälle i november dansade bland andra kronprinsessan loss i publiken.
– Julen handlar för mig om givande. Också tacksamhet, där man stannar upp och ser allt man har, säger Carola.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Carola med sonen Amadeus som skrivit låten ”Hem till julen”.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Carola håller julkonsert i Landa på Steninge Slottsby.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Carola Häggkvist är aktuell med julkonserter och nya jullåten ”Komma hem till julen” som sonen Amadeus Sögaard har skrivit. 

Förra fredagen uppträdde hon live i Mix Megapol och Expressen fick chansen att träffa henne på plats och prata om julen, nyårsfirande, dejting, kärleksliv och vad som krävs av en man för att få henne på fall. 

– Det krävs en speciell man för en känd kvinna. Många bra män tänker att man har kameror runt sig hela tiden, så är det ju inte.

Men nu avslöjar hon att det finns en speciell man som hon träffade i höstas och som hon ser fram emot att lära känna bättre – de ska dessutom fira nyår tillsammans. 

– Han verkar nice, han verkar ball, säger Carola. 

Allas våran stjärna Carola Häggkvist lyser kanske som starkast i juletid. 

Under förra fredagen firade hon in andra advent med en konsert tillsammans med Mix Megapol. Carola sjöng bland annat sin senaste låt, skriven av sonen Amadeus: ”Komma hem till julen”.

– Vi var inne på att göra något lite poppigt. Vi ville inte bara hamna i ”tända ljus”, vilket i och för sig är första raden i låten, men vi ville inte att det bara skulle bli det ”vanliga”, säger artisten. 

Julen är en speciell tid för Carola, inte minst på grund av alla julkonserter. Men hon ser också framemot att spendera tid med familjen. 

– Julen handlar för mig om givande. Också tacksamhet, där man stannar upp och ser allt man har, säger hon. 

”Publiken drar fram guldet i mig”  

Att uppträda och musicera med andra är någonting som Carola saknat enormt under pandemin. Allra roligast tycker hon att det är att stå på stora scener. 

– Jag har vant mig nu att spela för mindre sällskap som jag ju gjort under pandemin. Men när jag stod på Avicii arena med Zara Larsson, så känner jag att det är där, på stora arenor, som jag hör hemma, säger hon. 

Med det sagt menar hon att hon också uppskattar att sjunga för mindre publiker. I år håller hon julkonsert i ”Ladan” på Steninge Slott i Sigtuna. 

– Publiken drar fram guldet i mig. Jag tycker att det är så härligt, det är ett givande och ett tagande, säger hon. 

Blev avstängd från Tinder 

Julen kommer Carola att spendera med sina barn, sin syster med familj och även sonens flickvän och hennes mamma – som blivit en nära vän till Carola.  

– Det blir kvinnorna och sonen, säger hon och skrattar. 

Någon man finns inte med i bilden även om Carola medger att det finns en och annan som har fångat hennes intresse på sistone. 

– Det finns några aspiranter, men jag har inte hunnit. Jag vill träffa någon på riktigt, säger hon. 

Tidigare i år fick Carola sitt Tinderkonto borttaget då flera hade trott att kontot var fejk och anmält det. Nu är hon tillbaka på dejtingappen men hittills utan någon kärlekslycka. 

– Det är så många som hört av sig, men man hinner ju inte med, säger hon. 

Viktigast är familjen, Carola ser inte en man vid sin sida som ett måste för att vara lycklig. 

– Jag trivs med det jag gör och jag trivs jättebra med mitt liv. Så en man måste vara någon som liksom ”yeah”, som verkligen kliver på. Någon som är en teamförhöjare, säger Carola.

Vad hon söker i en potentiell man vill hon inte avslöja. Men något som är säkert är att hon inte vill ha en lugn kille. 

– Jag skulle vilja ha någon som springer före mig. För jag är kvick och snabb, säger hon. 

Vill ha en man som tar initiativ 

För Carola är det viktigt att en man ger mervärde till hennes liv, och att han är företagsam och tar initiativ både när det kommer till det sociala och privata. 

– Många män verkar tro att bara man låter kvinnan bestämma så blir det bra. Nej, då tröttnar man ju, säger hon. 

– Vi kvinnor är ju jätteföretagsamma. Jag vill ha en man som också är det.

Att hitta kärleken som offentlig person är inte heller så lätt som det kanske kan verka. Carola tror att många kanske skräms av kändisskapet. 

– Det krävs en speciell man för en känd kvinna. Många bra män tänker att man har kameror runt sig hela tiden, så är det ju inte, säger hon. 

Hon är öppen för att gå in i en relation, men är tydlig med att de ska vara någon som det verkligen känns rätt med. 

– De killar jag har träffat och har hängt med lite, de har velat men det är nog jag som har tyckt att det varit lite för lite tillbaka. Det jag har sökt har inte funnits där, säger hon. 

– Man har ändå försökt ge det tid. Men då har jag hellre varit själv, än att man ska försöka få till någonting som inte finns där. 

Ska fira nyår med nya kärleksintresset 

En nära väninna till artisten har nyligen flyttat till Spanien. Det var när Carola var där på besök i höstas som hon även träffade mannen som fångat hennes intresse. 

– Vi råkade träffas på en restaurang, säger hon. 

– Han var jättetrevlig. 

Hon avslöjar inte hans namn men berättar att de pratar engelska med varandra. 

– Det här är ingen svensk. Vilket var rätt bra. Han kanske fattade efter ett tag när han kom hem att jag är ”den där sångerskan”, säger Carola och skrattar. 

Under kvällen hade Carola frågat efter mannens Instagram, men han förklarade att han inte har något konto. I stället fick hon hans nummer. 

– Vi bytte nummer, sen ringde inte jag dagen efter. Han var lite sur på mig att jag inte ringde, säger Carola som förklarar att han inte hade hennes nummer. 

– Jag försökte ta vara på de timmarna jag hade innan jag skulle hem. Sen hörde jag av mig till honom när jag var tillbaka i Sverige, då svarade han ”åh jag hade ju velat träffa dig igen”, så vill man ju ha, den reaktionen vill man ju ha! säger hon. 

Till nyår kommer de träffas igen. 

– Jag ska fira nyår hos en väninna, och ”han” kommer också vara där. Massa folk kommer att vara där, säger Carola. 

– Jag får ta reda på vem han är. Kan jag inte göra det via Instagram så får jag väl ta reda på det då. Det är ju toppen. Han verkar ball, han verkar nice, säger hon.

– Man vill ha någon att älska och krama och bygga framtidsplaner med. Men man hittar ju andra sätt, med jobbet och sitt team, säger Carola. 

Carola har precis som många andra artister drabbats hårt av restriktionerna under pandemin. Tidigare röt hon ifrån mot Lena Hallengren i direktsändning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.