Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carolas nya sida – nu är hon redo att visa

Här börjar Carolas klänning brinna på scenen
Carola gör sin första egna serie.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Det blir jul hela vägen genom ”Carolas advent”.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Carola Häggkvist har under sin artistkarriär synts otaliga gånger i tv.

För första gången ska hon nu få en helt egen tv-serie – med jultema.

– Tänk att det skulle ta över 35 år, säger Carola Häggkvist i ett pressmeddelande.

Hela Sverige har kunnat se Carola Häggkvists, 52, ansikte i rutan under åren. Från genombrottet i Melodifestivalen 1983 fram till nu. 

Med hennes förkärlek för julmusik är det inte helt otippat att artistens första egna serie heter ”Carolas advent”. I december väntas serien ha premiär.

– I mitt program vill jag ge tittarna och mina gäster en chans att på ett djupare plan hinna förbereda sig på vad julen egentligen handlar om och få dem att se bortom kommersen, säger Carola Häggkvist.

Det utlovas julpyssel och sång i julens anda i ”Carolas advent”, som är en av Viaplays första originalserie i sin genre.

– Jag vågar lova spännande gäster, oväntade möten och mycket färgsprakande musik, säger Filippa Wallestam, VD för Nordic Entertainment Group Sverige, i pressmeddelandet.

– Det känns fantastiskt att jag nu får min första egna tv-serie, men tänk att det skulle ta över 35 år, säger Carola Häggkvist.

Tog eld på scenen

I sommar har artisten varit på turné och under en av spelningarna blev det alldeles för hett på scen. På Carolas konsert i Tylösand tog hennes klänning eld under framträdandet.

– Det var mitt första gig utan att jag var med på soundcheck. Ljusen hade ändrat position från vad jag var van vid, berättade Carola för Expressen.

– Min klänning i chiffong från London började ryka och jag sa ”oj är det någon som röker här” – sedan blev det lite hål och så där, fortsatte hon.

Som tur var hade artisten vatten i närheten som hon fick hälla på sig själv.

– The show must go on, sa hon efteråt.

”Carolas advent” ses i TV3 och på Viaplay med premiär i december.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.