Carola dödförklarad på Google – sedan 1997

Den folkkära artisten Carola Häggkvist.
Foto: MICHAELA HASANOVIC EXPRESSEN
Foto: OLLE SPORRONG

Carola Häggkvist lever, men enligt Google dog hon 1997 i Finland. 

Söksajten ska ha blandat ihop Carola med en finsk schlagerartist, rapporterar Aftonbladet

"Informationen gäller den finska artisten Carola Standertskjöld", skriver Carolas management till tidningen.  

Den folkkära artisten Carola Häggkvist, 51, lever men vid en sökning på Google står det att hon varit död sedan 12 november 1997, och att hon gick bort i Kyrkslätt, Finland. Den här missvisande informationen står i en faktaruta om artisten, som kommer upp vid en Google-sökning av Carola. 

Enligt Carola Häggkvists management, som ska ha varit i kontakt med Google, har söksajten förväxlat Carola med en finsk artist vid namn Carola Standertskjöld.

"Informationen gäller den finska artisten Carola Standertskjöld som avled 1997 i en ålder av 56 år". skriver Carolas management till Aftonbladet. 

Vidare berättar hennes management att det rör sig om ett misstag från sajten.

"Detta är ett misstag från Google/Wikipedia som skrivit informationen på ett missvisande sätt". skriver de till tidningen. 

Den finska artisten Carola Standertskjöld var också känd som artist under namnet Carola. Under 60-talet var hon en av Finlands mest populära artister och känd som jazz- och schlagersångerska. 


LÄS MER: Carolas livsändring – nu lämnar hon 


Carola Häggkvist och kärleken Jimmy Källqvist på Polarpriset 2018.
Foto: Olle Sporrong

Flyttade till Sigtuna med kärleken

Carola Häggkvist har varit tillsammans med pojkvännen Jimmy Källqvist, 47, sedan 2014. I vintras hittade paret ett nytt hus tillsammans Steninge Slottsby i Sigtuna kommun och i april gick flyttlasset från Bromma. Inför flytten berättade den folkkära artisten om känslorna kring flytten. 

– Man ömsar skinn varje gång. Det är bra, men det är verkligen memory lane. Man står i minnenas gator, sa hon då.

Expressen har sökt Carola Häggkvist.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.