Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Carola: Därför var jag tvungen att planka

Carola Häggkvist fastnade i snökaoset i Stockholm och tvingades att ta tunnelbanan för första gången på 34 år. Foto: /All Over Press / /ALL OVER PRESS
Nu har hon publicerat en video på plankningen på sin Facebooksida Foto: Lisa Mattisson

Carola Häggkvist fastnade i snökaoset i Stockholm och tvingades att ta tunnelbanan för första gången på 34 år.

Nu har hon publicerat en video på plankningen på sin Facebooksida "Carola Official" – samtidigt som hon förklarar anledningen till händelsen:

– Jag var tvungen att fråga om hjälp med att planka då ingen fanns i kassan. Hade inget val, hälsar artisten via sin pressansvarige.

När Carola Häggkvist häromdagen försökte ta sig fram genom snökaoset i Stockholm i en taxi tog det tvärstopp. Bilen fastnade i trafiken och artisten tvingades att lämna både sminkväska, kandelaber och stativ i taxin för att i stället skynda sig till närmaste tunnelbana – där hon plankade genom SL:s spärrar.

Nu har Carola Häggkvist själv har publicerat en video på sin officiella Facebooksida, där hon visar hur hon olagligt tar sig igenom biljettkontrollen vid Globens tunnelbana utan att betala för en biljett.

– Hur gör man? Jag har inget kort, jag har inte åkt tunnelbana på superlänge. Får man planka? Kan du hjälpa mig? frågar Carola en kvinna som står utanför spärrarna, varpå kvinnan använder sitt eget SL-kort för att hjälpa artisten att planka.

Nu förklarar Carola även anledningen till plankningen. Via sin pressekreterare Kim Halling hälsar den folkkära artisten:

– Jag var tvungen att fråga om hjälp med att planka då ingen fanns i kassan. Hade inget val. "Force majeure"- läge, säger hon.

Force majeure är en juridisk term som använd för att beskriva övermäktiga krafter, oväntade eller oförutsägbara händelser och effekter som inte kan hanteras på vanligt sätt.

 

LÄS MER: SL:s kritik mot Carola efter plankningen

Carola: "Mysigt med tunnelbana"

Carola har inte åkt tunnelbana på över 34 år. Och i klippet som hon publicerat syns det hur hon tar rulltrappan ner mot perrongen. Där frågar hon en medresenär om vägen till Sergels torg. I klippet gläds artisten också över den nya, spännande upplevelsen att åka tunnelbana och att träffa folk.

– Det ska bli jättemysigt att ta tunnelbanan. Man känner igen dofterna, säger hon i videon.

 

LÄS MER: Carola fast i snön - plankade på tunnelbanan

SL: "Vi gillar inte plankningar"

I kommentarsfältet till videon hyllas Carola Häggkvist av andra kändisar för att hon tagit tunnelbanan. Bland annat skriver bloggaren och radioprataren Daniel Paris att han "älskar" artisten efter händelsen.

Men SL är däremot kritiska till att Carola Häggkvist inte betalade för sig. En enkelbiljett till tunnelbanan kostar 36 kronor. Om du plankar och åker utan biljett kan du tvingas betala 1200 kronor i böter.

– Vi gillar inte plankningar, oavsett om det är Carola som gjort det eller någon annan. Vi tycker att man ska betala för sig när man åker med kollektivtrafiken, och det måste vi alla göra, säger Claes Keisu, presskommunikatör på SL, till Metro.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!