Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carola berättar om övergreppet som barn

Foto: ROBERT EKLUND / STELLAPICTURES
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Carola Häggkvist blev utsatt för ett övergrepp som elvaåring.

Hon var på sportläger när en kvinna låste in henne i ett hotellrum.

– Sedan tog hon av oss kläderna och förgrep sig på oss, berättar Carola i Mix Megapol.

I morgonens "Gry & Anders med vänner" i Mix Megapol berättar Carola Häggkvist, 51, om ett övergrepp hon blev utsatt för som elvaåring.

Hon var på sportläger med en vän när en kvinna låste in dem båda i ett hotellrum.

– Jag var elva år och var superrädd i ett hotellrum. Hon var 18 och pratade engelska och jag och en väninna var på sportläger. Vi blev lurade in i hennes hotellrum och hon låste, berättar Carola inledningsvis.

Kvinnan ska sedan ha tagit av dem kläderna och förgripit sig på dem tills de kunde fly därifrån.

– Jag trodde att hon skulle slå oss, sedan tog hon av oss kläderna och förgrep sig på oss. Jag slet tag i min vän och sa ”nu springer vi”. Jag tror inte jag sa det till någon förrän jag blev lite äldre, säger Carola i programmet.


LÄS MER: Carola allvarligt sjuk: "Är inte att leka med"


Carola: "Jag vände mig om och drog en knytnäve"


LÄS MER: Carola förkrossad efter svåra beskedet 


För Expressen berättar Carola att hon var rädd att kvinnan hade en pistol under händelsen.

– Så fort vi kom innanför dörren så stängde hon dörren och låste. Då blev allting allvar. Det var jätteobehagligt. Det var skräck faktiskt. Man gjorde som hon sa och så skulle vi turas om och sitta på henne, säger hon och fortsätter:

– Hon var handfast och våldförde sig helt enkelt på oss. Hon hotade oss. Jag var rädd för att hon hade en pistol.

Carola säger att hon numera försöker förlåta kvinnan för vad hon gjorde.

– Att förlåta tror jag är en jätteviktig nyckel. Jag vill förlåta den här kvinnan. Jag måste förlåta henne, så att jag blir fri.

Övergreppet kom på tal när Gry och Anders tog upp den populära sociala medier-kampanjen #Metoo, där tusentals kvinnor delat sina erfarenheter av sexuella övergrepp och trakasserier.

Carola berättar i programmet att det också drabbat henne under hennes karriär – och säger att det är "dags att sätta ner foten".

– Jag har också, tyvärr, upplevt det. Allt från på scen, off stage, privat. I Åre grep någon tag i häcken. Då vände jag mig om och drog en knytnäve. Han sa ”det var inte jag”, men det tvivlar jag på, säger hon i Mix Megapol.

Molly Sandén om övergreppet i #Metoo

Även artisten Molly Sandén har nu valt att berätta om ett övergrepp hon utsattes för som 14-åring. Händelsen ska ha inträffat efter en av hennes första spelningar och har gett henne ångest i flera år efteråt, skriver hon på Instagram.

"En bit in i filmen tar han plötsligt ett hårt grepp om min nacke, vrider mitt huvud och trycker in tungan i munnen på mig samtidigt som han tar på mig. Jag försöker putta bort honom men då tar han i stället min hand och tvingar ner den i sina kalsonger", skriver Molly Sandén och fortsätter:

"Jag försöker dra tillbaka min hand men han klämmer bara hårdare och viskar 'Lite turné-mys bara. Alla gör det. Ingen kommer få veta nåt'... I helvete heller ditt jävla svin!"

https://www.instagram.com/p/BaXfpF5B4UU/

Tidigare har bland andra Isabella Löwengrip, Jessica Almenäs, Anja Pärson, Linda Bengtzing, Carina Berg, Miriam Bryant och Amy Diamond gått ut med sina erfarenheter under hashtaggen #Metoo.


https://www.instagram.com/p/BaXNgHPAVa5/?taken-by=miriambryant
https://www.instagram.com/p/BaVr9ihHadf/?hl=sv&taken-by=isabellalowengrip
https://www.instagram.com/p/BaWcT_0Bx3F/?hl=sv&taken-by=amydeasismont
https://www.instagram.com/p/BaUs8pxBYdN/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.