Carola svarar nu på kritiken efter att ha kört bil och filmat samtidigt. Foto: Per WissingCarola svarar nu på kritiken efter att ha kört bil och filmat samtidigt. Foto: Per Wissing
Carola svarar nu på kritiken efter att ha kört bil och filmat samtidigt.  Foto: Per Wissing
Carola Häggqvist. Foto: Emmalisa PaulyCarola Häggqvist. Foto: Emmalisa Pauly
Carola Häggqvist.  Foto: Emmalisa Pauly
Carola. Foto: /All Over PressCarola. Foto: /All Over Press
Carola.  Foto: /All Over Press

Carola bemöter kritiken efter olagliga bilfärden

Publicerad

Efter kritiken att köra bil och filma samtidigt svarar Carola nu på Instagram och ber om ursäkt.

"Olagligt och förenat med fara", skriver Carola.

Det var i onsdags som Carola Häggkvist la upp ett filmklipp på Facebook och Instagram som visade när hon körde sonens mopedbil. I passagerarsätet satt dottern Zoe.

Flera följare skrev att det inte var lämpligt att Carola körde bil och filmade samtidigt. Även Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, NTF, kritiserade artistens agerande.

Carola ber om ursäkt efter bilkörningen

På Instagram bemöter Carola nu kritiken.

"Insåg att mitt inlägg från i går och förrgår (då jag körde Amadeus moppebil och filmade samtidigt) inte var passande på något sätt!", skriver hon.

 

LÄS MER: Carola öppnar sitt hem för flyktingar

 

Carola ber också om ursäkt och skriver:

"Olagligt och förenat med fara. För det ber jag så mycket om ursäkt. Och intygar att det inte skall ske igen, oavsett fordon."

 

 

 

 

 

Samtidigt förklarar Carola varför hon gjorde det och att bilturen gick långsamt.

"För mig blev det nig en sådan ny upplevelse att åka moppebilen då den sprakade och brakade till så hårt i starten att Zoe och jag brast ut i storgarv medan 'mobil-handen' åkte upp automatiskt.. ( Vi åkte inte snabbare än 25 km/tim, om ens det.) Men oavsett fart så var det fel av mig"

 

LÄS MER: Carola hyllar kärleken Jimmy med bikinibild

 

Kritiken mot Carolas körning

Kritiken från NTF handlade om att Carola utsätter sig själv och dottern för en risk.

– Hon utsätter sig själv och passagerarna i bilen för en risk i samband med att hon lägger sin koncentration på något annat. Kör man bil ska man fokusera på vägen och bilen, inte något annat. Det är jätteviktigt, sa Maria Norden på NTF.

Hon poängterade också att det är ett utbrett problem att svenskar använder sin mobiltelefon när de kör bil

– Att Carola lägger upp den här videon visar hur vanligt problemet är, sa Maria Nordgren då.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag