Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carly Rae Jepsen om kärleken – till Sverige

Carly Rae Jepsen älskar Sverige så mycket att hon kan tänka sig att flytta hit.

Nu berättar popstjärnan om vart kärlekslåtarna kommer ifrån och om den ensamma utenatten här.

– Det var fantastiskt att känna sig så välkommen, berättar världsstjärnan.

Hon slog igenom med låten "Call me maybe" och senaste singeln "I really like you" ligger på Spotifys topplista i Sverige. Kanadensiska popstjärnan Carly Rae Jepsen, 29, befinner sig i Stockholm för att marknadsföra sitt nya album "Emotion" som släpps senare i sommar.

– Det betyder mest för mig av alla projekt jag jobbat med. Jag har låtit mig själv experimentera med det. Det har väldigt mycket 80-tal i sig, säger popstjärnan.

Den här gången stannar hon bara i tre dagar. Men det är femte gången som världsstjärnan befinner sig i Sverige, och en gång var hon här ensam i två och en halv vecka.

– Jag älskar det, jag tror faktiskt att jag skulle kunna bo här. Det är mörkare här än i Kanada. Man känner sig nästan som en vampyr, men det passar mig, säger Carly Rae Jepsen.

Sist hon var här passade stjärnan på att handla julklappar till sina nära och kära, hon gick på julmarknad - och festade.

– Jag gick faktiskt till en klubb själv här, vilket jag aldrig gjort någon annanstans. Jag träffade vänner, det var fantastiskt att känna sig så välkommen. Jag tror det är därför jag kan se mig själv bo i Sverige i framtiden, säger popstjärnan.

 

LÄS MER: Tom Hanks i Carly Rae Jepsens nya musikvideo.

"Ett svårt beslut"

Med på nya albumet finns flera svenska låtskrivare och producenter. Bland andra Shellback, som tidigare har skrivit hitlåtar till bland andra Taylor Swift, Peter Svensson, Carl Falk och Rami Yacoub.

– Många svenska producenter har insett att det handlar om kvalitet, inte kvantitet. Den mentaliteten tar jag med mig, man ska inte skynda på bara för att, säger Carly Rae Jepsen.

Carly Rae Jepsen blev först känd när hon medverkade i kanadensiska "Idol".

– Det var ett svårt beslut att ens vara med i "Idol". Jag var rädd att det skulle ge en felaktig bild, även om det gick bra. Men jag är glad att jag var med. Jag ser det som en bra träning inför hårdheten i den här världen, lika mycket som spänningen i det, säger hon.

 

LÄS MER: Så blev Sverige bäst på att skriva världshits.

 

 

 

 

Relationen med Bieber

Hon fick sitt stora genombrott efter att Justin Bieber, 21, twittrat om popstjärnan. Hans manager fick upp ögonen för Carly Rae Jepsen - och signade henne till sitt skivbolag.

– Vi båda är ute på turné och spelar in album, vi ses inte varje vecka men vi stöttar varandra, säger hon om relationen till Justin Bieber i dag.

Både "I really like you" och superhiten "Call me maybe" handlar om kärlek.

– I bland när jag vaknar mitt i natten och vill skriva, då är det verkligen från hjärtat och en personlig situation. Men många gånger blir jag inspirerad av att höra andra personer prata, säger hon.

När världsstjärnan var ute och festade i Sverige kände de andra besökarna först inte igen henne.

– Jag tror inte det, förutom i slutet när folk ville ta bilder. I bland är det konstigt att mitt ansikte känns igen, det är fortfarande svårt att hantera i bland, säger hon.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.