FÖRLORAR KAMPEN. Andreas Carlsson har efter två års bråk nått en överenskommelse med Jazan Wild. Carlsson tvingas betala 350 000 kronor. "Det kanske hade varit ännu ­dyrare att vänta ytterligare", säger han. Foto: cornelia nordström Foto: Cornelia Nordström
FÖRLORAR KAMPEN. Andreas Carlsson har efter två års bråk nått en överenskommelse med Jazan Wild. Carlsson tvingas betala 350 000 kronor. "Det kanske hade varit ännu ­dyrare att vänta ytterligare", säger han. Foto: cornelia nordström Foto: Cornelia Nordström

Carlsson tvingas betala i bokbråket

Publicerad

Efter en tuff tid - nu slår dörrarna till Andreas Carlssons skola snart upp.

Han har tagit sig igenom en period då han gick in i väggen och efter långt processande i USA gällande sin bok "Dandy" har han nu, enligt Expressens uppgifter, nått en överenskommelse där han ska betala 350 000 kronor.

- Jag har brottats med det i två år. Nu vill jag bara komma vidare, säger Andreas Carlsson om processen med författaren Jazan Wild.

Expressen har tidigare berättat om hur Andreas Carlssons tidigare samarbetspartner Jazan Wild fört en kamp mot tidigare "X factor"-jurymedlemmen kring hans roman "Dandy". I korthet handlar det hela om att Jazan hävdar att han ska stå som skapare. Nu är kampen över.

- Jag har brottats med det i två år. Men genom de legala motgångarna så har jag lärt mig något. Och det kanske hade varit ännu dyrare att vänta ytter­ligare, säger Andreas Carlsson som dock inte kan gå in på vad som ingår i överenskommelsen.

- Jag vill komma vidare nu, säger han.

Ska betala 350 000 kronor

Jazan Wild skriver i ett mejl att han inte kan kommentera överenskommelsen. Han menar att hans namn fortfarande inte representeras korrekt, men att det ligger utanför Andreas ansvar.

Enligt uppgifter som Expressen tagit del av innebär överenskommelsen bland annat att Andreas ska betala cirka 350 000 kronor till Wild. Som ett resultat kan Carlsson dock äntligen bygga vidare på "Dandy" - och satsar på att göra musikal av sin roman i USA. Uppgifter gör ­gällande att 20 procent av inkomsterna från musikalen ska tillfalla Jazan.

Samtidigt har Andreas börjat jobba åt skivbolaget Universal Musics bolag Verve, han är manager åt Dirty Loops och ser sitt drömprojekt ta form i Tingsryd. Där öppnar skolan, Academy of Music and Business, till hösten.

- Jag brinner verk­ligen för att hjälpa unga talanger, säger Andreas Carlsson.

Har laddat om

Med den långa processen, "X factor" och ett hektiskt schema utanför rutan gick Carlsson in i väggen i fjol. Nu är han laddad igen.

- Det blir inte det galna tempot på det sättet nu. Men det är ett nytt år, och det börjar hetta till igen, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag