Carl Philips beslut efter profilens könsavslöjande

Prins Carl Philip blev bordskamrat med Sundin under en middag.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
David Sundin är en av årets sommarpratare i ”Sommar i P1”
Foto: MATTIAS AHLM / SVERIGES RADIO

David Sundin fick prins Carl Philip som bordskamrat vid en middag – och kunde inte låta bli att dela en anekdot om sin uppsvullna pung.

I ”Sommar i P1” berättar SVT-programledaren om det oväntade mötet, som inte riktigt gick som han ville.

– Det var här på den här middagen jag skulle etablera en livslång vänskap, säger David Sundin i sommarpratet. 

Många drömmer nog om att bli vän med kungafamiljen – och när Melodifestivalen-programledaren David Sundin, 44, hamnade bredvid prins Carl Philip på en middag såg han sin chans.

För att imponera och göra ett bestående intryck på prinsen drog profilen fram en av sina anekdoter.

– Det var här på den här middagen jag skulle etablera en livslång vänskap. Så, för att lätta upp stämningen och samtidigt berätta lite om mig själv, sa jag som jag brukar: ”Har jag berättat för dig om när min pungkula blev stor som en mindre citrusfrukt?” ”Nej, det har du nog inte”, sa prinsen, vilket var superrimligt. Vi hade ju aldrig setts innan, säger David Sundin i ”Sommar i P1”.

På frågan om han ville höra den långa eller korta versionen av anekdoten svarade prins Carl Philip ”den långa”, och David Sundin dök in i sin berättelse från sin hemort Gimo, där det hela hade ägt rum.

– Det här är en ganska lång historia, men prinsen lyssnade intresserat, och jag tänkte att det här faktiskt kunde vara början på den där långa och fina vänskapen som jag hade fantiserat om, säger programledaren i sitt sommarprat.

”Hörde aldrig av sig”

Men kvällen slutade inte i evig vänskap, som Sundin hade hoppats.

– När vi hade ätit upp maten började folk mingla runt lite, och jag gick till baren och köpte öl. En till mig och en till min nyvunne vän. Men när jag vände mig om var prinsen borta. Prinsen hörde aldrig av sig till mig efter det här, och faktum är att vi inte har haft någon som helst kontakt sedan dess.

I slutet av sitt ”Sommar i P1”-program säger David Sundin att en av anekdoterna han berättat är påhittad. Via sin producent bekräftar SVT-profilen dock att mötet med prins Carl Philip har hänt på riktigt.

Nya avsnitt av ”Sommar i P1” släpps varje morgon klockan 07.00, och sänds i radio 13.00.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.