Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carl Philip och Sofia visar upp nya smultronstället: ”Äventyr”

Prins Carl Philip och Sofia.
Foto: SIPA USA/IBL
Prinsparet åker runt i Sverige denna semester.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Prinsparets hemester fortsätter. 

På Instagram har de delat med sig av sina smultronställen i Sverige och nu visar det upp det senaste – ön Blå Jungfrun. 

”Här finns allt”, skriver de. 

Prins Carl Philip, 41, och prinsessan Sofia, 35, har tagit ”svemester” och åker runt i Sverige under sin ledighet med barnen prins Alexander, 4, och prins Gabriel, 2. 

Under sommaren har prinsparet delat med sig av flera smultronställen i Sverige på sin Instagram. I början av juli delade familjen med sig av en bild från när de besökte Nynäs naturreservat och i slutet av juli visade de upp bilder från sitt besök på Sollidens trädgård på Öland. 

Nu visar de upp det senaste smultronstället, ön Blå Jungfrun som ligger i Oskarshamns kommun. På bilderna ser man prinsparet vandra på klipporna på ön tillsammans med barnen.

”Blå Jungfrun är en ö i Kalmarsund och är vårt nästa smultronställe. Här finns allt från släta bergshällar, stenstränder, lummig lövskog, grottor och en fantastisk utsikt 86 meter över havet. Ett riktigt äventyr”, skriver de till bilderna.  

https://www.instagram.com/p/CDYSkEtnXgb/?igshid=1telv3wpzw6a8?hidecaption=true

Prinsparets olika smultronställen

När prinsparet skrev om Sollidens trädgård i slutet av juli skrev de att det var en plats de varit på mycket, men som ändå är värt ett besök under sommaren. 

”På nästa smultronställe spenderar vi mycket tid. Sollidens trädgård bjuder på så mycket vackert och sevärt - och roligt! Just nu visas en utställning från Kungens alla år på Solliden”, skrev prinsparet till inlägget då. 

När de besökte Nynäs naturreservat vid Gisesjön skrev de att platsen har en speciell betydelse för prins Alexander. 

”I samband med Alexanders dop fick han, som hertig av Södermanland, en symbolisk dopgåva i form av en tillgänglighetsanpassad utsiktsplats i Nynäs naturreservat. Vi rekommenderar platsen varmt!”. 

https://www.instagram.com/p/CDBjNr3HyiE/?hidecaption=true

Hamburgerkedjans skämt om prinsen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.