Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carl Jan hjälper unga flickor i tv

Med matlagning och skolning ska Carl Jan Granqvist stoppa unga kvinnor från att hamna i trubbel.
Det är sju stycken tjejer i åldrarna 16-23 som ska få chans att få ordning på sina liv genom att gå i Carl Jans restaurangskola.
- Det här är tjejer som har haft en bökig uppväxt. Nu har de kommit till en punkt i livet där de känner att det är dags att ändra sina liv, säger Anders Knave, programchef på TV3.
Genom att sätta tjejerna i Carl Jans skola hoppas man ge dem normer, värderingar och goda råd. - Man måste kunna förhålla sig till en grupp och till en auktoritet. Det är så livet är i stort, säger Anders Knave. Carl Jan Grankvist har ingen större erfarenhet av att jobba med utsatta ungdomar. Han tvekade länge innan han tog på sig uppdraget. - Men det kommer att vara två kockar som ligger mer i ungdomarnas ålder som kommer att ha den närmsta kontakten med dem. Jag är deras coach som kanske kan komma med andra infallsvinklar. Jag har ju alltid sagt att måltiden är en grund för det humanistiska samtalet, säger han.

Vill förändra sitt liv

21-åriga Rachelle Andersson från Stockholm är en av Carl Jans "änglar". - Jag har varit mycket ute på stan och bråkat och tjafsat. Det har varit så många slagsmål att jag inte kan räkna dem alla, säger hon. Nu vill hon förändra sitt liv och hoppas att programmet, som ska visas i TV3 i höst, ska visa folk att man kan förändra sin tillvaro. - Jag är redan på rätt väg och hoppas att jag kommer ut i arbetslivet på ett bra sätt genom det här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.