Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Carl Bildts oväntade tal till Dominika och Anders

Carl Bildt, här med hustrun Anna Maria Corazza Bildt, höll ett oväntat tal på Anders Borg och Dominika Peczynskis bröllopsfest. Foto: OLLE SPORRONG
Brudparet utanför vigseln under lördagen. Foto: OLLE SPORRONG

Under lördagseftermiddagen gifte sig Anders Borg och Dominika Peczynski med varandra, och firade kärleken på en stor, lyxig bröllopsfest.

Paret hade tidigare ombett gästerna att inte hålla tal – något som Carl Bildt valde att bortse från.

Toppolitikern tog i stället tillfället i akt att skämta med sin gamla kollega Anders Borg inför de 170 gästerna på plats, i ett uppskattat bröllopstal.

Det blev en storslagen ceremoni när artisten och entreprenören Dominika Peczynski äntligen fick säga ja till sin Anders Borg, tidigare finansminister.

Parets vigselceremoni hölls inom den judiska traditionen, centralt i Stockholm, inför 170 prominenta gäster.

Innan bröllopet berättade Fredrik Reinfeldt, som var på bröllopet tillsammans med sin kärlek Roberta Alenius, om hur han såg fram emot att få se vännen gifta sig.

– Vi har hängt ihop i många år, och åstadkommit mycket tillsammans, det är väldigt roligt att komma hit, sa Fredrik Reinfeldt i Expressen TV.

 

 

Brudparet på väg ut efter den judiska ceremonin, tillsammans med Expressens Martina Montelius. Foto: OLLE SPORRONG

Dominika Peczynski: ”Jätteskönt och jättekul”

Efter vigseln kommenterade en lycklig Dominika Peczynski sina känslor efter bröllopet.

– Jätteskönt och jättekul, sa hon, innan hon och nyblivna maken satte sig i en bil för att åka till bröllopsfesten.

Anders Borg såg fram emot att få festa med sin kärlek.

– Förmodligen dans hela natten, sa Borg om festplanerna efter bröllopet.

 

 

Fredrik Reinfeldt tog sig tid att berätta om vigseln, och avslöjade att Dominika Peczynski skämtade en del.

– Det var verkligen fint och livfullt, och mycket humor. De kändes väldigt kärleksfulla mot varandra, säger Reinfeldt, som också berättade att det var artisten Patrik Isaksson som stod för de vackra tonerna.

Bröllopsfesten hölls på förnäma Grand hotel i centrala Stockholm, och dit kom alla gästerna och brudparet direkt efter vigselceremonin.  Bland de många kända gästerna var flera framstående moderata politiker; inte bara tidigare statsministrarna Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt, utan också tidigare arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin, tidigare finansmarknadsministern Peter Norman och nuvarande partiledaren Ulf Kristersson firade alla Anders Borgs lycka.

Anders Borg och Carl Bildt tillsammans 2010. Foto: TOMAS LEPRINCE

Carl Bildt den enda som höll tal

Anders Borg och Dominika Peczynski ska ha verkat oerhört förälskade, och en kärleksfull stämning rådde i lokalen.

Det var sagt att gästerna inte skulle hålla tal – något som tidigare statsministern och utrikesministern Carl Bildt valde att förbise. Bildt var nämligen den enda personen som höll tal på bröllopsfesten, inför de många gästerna och det förälskade brudparet – något som blev uppskattat av gästerna.

Enligt uppgift ska Carl Bildt ha pratat om kollegan Anders Borgs goda självförtroende, och hur Borg tidigt under sin politiska karriär gjorde ett drogliberalt utspel, som Carl Bildt tvingats hantera. Bildt och Borg var nämligen kolleger redan från början av 90-talet, och 1993 blev Anders Borg politiskt sakkunnig i Bildts regering, och skrev tal åt statsministern.

Bildt gav Borg en känga för att ha åkt till Almedalen o meddelat att försvarsanslagen skulle ned - utan att ha informerat innan. Han poängterade också hur viktigt det är att Dominika Peczynski håller honom i strama tyglar för att han inte ska få för gott självförtroende.