Carl Bildt hade en uppseendeväckande kavaj på sig på Grammisgalan. Foto: TV4
Carl Bildt hade en uppseendeväckande kavaj på sig på Grammisgalan. Foto: TV4

Carl Bildts kavajkupp

Publicerad
Uppdaterad
Här är Bilds nya rockiga stil.
Utrikesministern chockade med en grönspräcklig kavaj på Grammisgalan.
- Man gör så gott man kan, säger han till Expressen. se.
Bildt sjunger
Carl Bildt hade kommit till Grammis-galan för att dela ut Regeringens exportpris.
Få lär minnas att Bloodshy & Avant fick utmärkelsen. Den som såg utdelningen lär dock ha mycket svårt att radera ut minnet av utrikesministerns kavaj. Den kommer garanterat att gå till historien.
Plagget hade ett grönspräckligt mönster som med lite fantasi kan beskrivas som militärmönstrat.

Rörde inte en min

Till detta bar Bildt vit skjorta och svart fluga. Frågorna hopar sig: Var köptes den, vad tänkte Bild - och vad säger modeexperterna?
Onekligen modigt av Bildt. Och kuppen gick hem.
- Pris för årets kostym måste ändå gå till Calle, avslutade Christian Wåhlberg, som tog emot exportpriset, sitt tacktal.
Publiken jublade och skrattade.
Bildt rörde inte en min.
Tidigare under dagen kommenterade han kavajen till Expressen.se:
- Man gör så gott man kan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag