Carina Jaarnek är död. Hon blev 53 år gammal. Foto: ULLA ALDERINCarina Jaarnek är död. Hon blev 53 år gammal. Foto: ULLA ALDERIN

Carina Jaarnek är död. Hon blev 53 år gammal.

 Foto: ULLA ALDERIN
Carina Jaarneks make Niels Kvistborg berättar att den folkkära sångerskan drabbades av en hjärnblödning hemma i sin bostad under lördagskvällen. Foto: Cornelia NordströmCarina Jaarneks make Niels Kvistborg berättar att den folkkära sångerskan drabbades av en hjärnblödning hemma i sin bostad under lördagskvällen. Foto: Cornelia Nordström
Carina Jaarneks make Niels Kvistborg berättar att den folkkära sångerskan drabbades av en hjärnblödning hemma i sin bostad under lördagskvällen. Foto: Cornelia Nordström
Carina Jaarnek och James Burton. Foto: Magnus JönssonCarina Jaarnek och James Burton. Foto: Magnus Jönsson
Carina Jaarnek och James Burton. Foto: Magnus Jönsson
Jaarnek slog igenom på 1970-talet och medverkade i melodifestivalen både 1994 och 2002. Hon har haft flera låtar med på Svensktoppen. Foto: Olof AbrahamssonJaarnek slog igenom på 1970-talet och medverkade i melodifestivalen både 1994 och 2002. Hon har haft flera låtar med på Svensktoppen. Foto: Olof Abrahamsson
Jaarnek slog igenom på 1970-talet och medverkade i melodifestivalen både 1994 och 2002. Hon har haft flera låtar med på Svensktoppen. Foto: Olof Abrahamsson
Carina Jaarnek ska ha avlidit av en hjärnblödning.Carina Jaarnek ska ha avlidit av en hjärnblödning.

Carina Jaarnek ska ha avlidit av en hjärnblödning.

Carina Jaarnek har haft flera hits på Svensktoppen och varit med i Melodifestivalen. Foto: ULLA ALDERINCarina Jaarnek har haft flera hits på Svensktoppen och varit med i Melodifestivalen. Foto: ULLA ALDERIN
Carina Jaarnek har haft flera hits på Svensktoppen och varit med i Melodifestivalen. Foto: ULLA ALDERIN

Carina Jaarnek är död – hon blev 53 år

Publicerad

Dansbandssångerskan Carina Jaarnek är död. Hon blev 53 år gammal.

Hon drabbades av en hjärnblödning i hemmet på lördagskvällen.

– Det här kom utan förvarning. Helt utan förvarning, säger maken Niels Kvistborg.

Dansbandsångerskan Carina Jaarnek - även känd som Kina Jaarnek - avled tidigt på söndagsmorgonen, vilket Aftonbladet också har rapporterat.

Carina Jaarneks make Niels Kvistborg berättar att den folkkära sångerskan drabbades av en hjärnblödning hemma i sin bostad under lördagskvällen.

– Hon hade precis varit och hälsat på sin äldsta dotter. Hon hann precis innanför dörren. Hon föll till golvet och sedan var hon borta, säger Niels Kvistborg.

Det fanns inga tecken som talade för att Jaarnek hade problem med hälsan. Den senaste tiden hade hon och maken planerat att åka på solsemester i sommar.

– Det här kom utan förvarning. Helt utan förvarning, säger maken Niels Kvistborg.

Carina Jaarnek fördes till Södersjukhuset i Stockholm, men sviterna efter hjärnblödningen var för svåra. Tidigt på söndagsmorgonen fick familjen beskedet.

Carina Jaarneks man: Hon såg fridfull ut

– Det var mellan klockan 5 och 6. Då kom de springande till oss och sa att vi fick komma in på rummet. Då hade blodtrycket sjunkit, säger maken och fortsätter:

– Jag fick se henne. Det såg ut som att hon låg och sov. Med frid i ansiktet, jättefin.

– Det är ruggigt. Det blir tomt nu i livet. Vi får alla ta vara på varandra.

Jaarnek slog igenom på 1970-talet och medverkade i melodifestivalen både 1994 och 2002. Hon har haft flera låtar med på Svensktoppen och spelade i många år i det egna dansbandet Carina Jaarneks.

Tillsammans med Elvis Presleys musiker spelade hon in skivan "En hyllning till Elvis" i klassika Sun Studio i Memphis. Samarbetet gick över förväntan och sångerskan fortsatte samarbetet med amerikanerna.

Passion för musiken hade hon som gemensam nämnare med sin yngre syster Towe Jaarnek som också är känd sångare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag