Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carina Bergs tårar i tv – berättar om kampen

Carina Berg födde sitt andra barn i slutet av förra året.
Erik och Carina Bergs son Otto föddes i julas.
Erik och Carina Berg berättar om kampen för att få barn.
Carina och Erik Berg är på plats i drömhuset med sonen Otto.

Carina Berg, 42, och Erik Berg, 31, kämpade länge för att bli föräldrar.

I säsongspremiären av ”Bergs drömkåk” berättar paret om glädjen över att nu få leva sitt drömliv i skärgården med sonen Otto.

– Det känns helt sjukt att han är här, säger hon tårögd i programmet.

När tv-profilen Carina Berg och hennes fotbollsspelande make Erik Berg renoverade sitt drömhus ute i Stockholms skärgård förra året var hon gravid.

Otto Berg, parets första gemensamma barn, föddes i mellandagarna.

Nu är hela familjen tillbaka i en ny säsong av ”Bergs drömkåk” på Dplay och kanal 5. Det idylliska sekelskifteshuset är klart, men det finns mycket kvar att göra på den stora tomten. Ett skruttigt gästhus och ett par fallfärdiga bodar ska totalrenoveras.

– Vi vill göra det helt klart, hela det här stället, och då har vi ganska många byggnader kvar, säger Carina Berg i säsongspremiären.

”Jag är lycklig och lättad”

Hon berättar också om sin lycka över livet på ön tillsammans med Otto.

– Jag är så glad att jag fick bli mamma igen. Den drömmen att vi skulle få bli föräldrar. Ibland kändes det som att vi skulle få förhålla oss till en annan verklighet, eftersom det var lite svårt att få till honom, säger hon i programmet.

Carina Berg faller i gråt och får tröst av maken.

– Jag är lycklig och lättad, säger hon.

Fick missfall

Under graviditeten i fjol pratade Carina Berg i sin podcast ”Berg & Gynning” om oron och hur hon och Erik Berg tvingades kämpa för att få barn.

– Det var ingen räkmacka, det var ganska många missfall och många många tårar. En himla brant uppförsbacke, sa hon och fortsatte:

– Under den här resan så kommer det att ha tagit oss två år att få till den här ungen. 

Säsongens två första avsnitt av ”Bergs drömkåk” finns nu att se på Dplay. Serien visas också på Kanal 5 med start den 27 oktober.

Tv-profilen om pappans bortgång: ”Forfarande lite jobbigt att prata om”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.