Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Carina Bergs stora glädje med skärgårdshuset – efter bakslagen

"En femprocentig chans att jag skulle kunna bli gravid spontant"
Efter mycket svett och tårar kan Carina Berg och hennes make, Erik Berg, nu glädjas åt att huset är klart.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Nu är parets drömhus renoverat.
Foto: Instagram
Vägen till Bergs drömhus var allt annat än rak.
Foto: LINUS HALLSENIUS / LINUS HALLSENIUS, KANAL 5 OCH DPLAY

Familjen Berg har stött på flera motgångar med sitt drömhus.

Men efter mycket blod, svett och tårar tycks huset vara färdigrenoverat. 

”Får jag liksom vara här nu? Jämt om jag vill?!” Skriver Carina Berg på Instagram. 

Sommaren 2019 köpte Carina Berg, 43, och Erik Berg, 32, ett fallfärdigt sommarhus i Stockholms skärgård. Huset var då i behov av ett ordentligt ansiktslyft. I podcasten ”Gynning och Berg hittar sig själva” beskrev Carina Berg familjens husköp.

– Det är ett hundra år gammalt trähus, som har stått och förfallit. Det finns inget tak. Man har sjöutsikt. Det har heller inget golv. Det vi har är 3,5 vägg och några gamla glasögon som ligger kvar där i huset, sa hon då.

I programserien ”Bergs drömkåk” har man under två säsonger kunnat följa familjens ihärdiga arbete med huset. Och vägen dit har varit allt annat än spikrak. 

– Vi har fattat hela tiden så klart att det är en omfattande renovering, men att det skulle dra i väg så här mycket hade vi nog inte räknat med. Nu börjar det sina i kassakistan, och 25 procent av huset är klart, sa Carina Berg i programmet.

Lyckan efter bakslagen  

Motgångarna radades upp under renoveringsarbetet. När husets samtliga 46 fönster skulle monteras ned och renoveras insåg paret att de var tvungna att anlita hjälp – något som blev en ekonomisk käftsmäll. Dessutom fick de avslag från kommunen när de skulle bygga en brygga.

– Det blir ingen brygga. Eller, det kanske blir en brygga, men inte den vi skickade in, den var lite för stor. Kommunen ville minska den med 50 procent, säger Erik Berg i programmet.

Men nu tycks de sista pusselbitarna fallit på plats och huset är nu färdigrenoverat. På Instagram delar Carina Berg med sig av lyckan.

”Får jag liksom vara här nu? Jämt om jag vill?! Gå runt som att jag ägde stället! Det är ju inte klokt!” Skriver hon på sin Instagram.

Kan göra mångmiljonvinst

Det ihärdiga arbetet med huset tycks dock ha lönat av sig för paret. Enligt Aftonbladet köptes huset för 6,2 miljoner, men efter renoveringen kan paret räkna med ett ordentligt klirr i kassan, vid en eventuell försäljning. 

– Jag kan inte gå in och värdera just deras hus, men ett nyrenoverat hus i samma område på en tomt av liknande storlek borde kunna säljas för 10 till 12 miljoner, uppskattningsvis, sa fastighetsmäklaren Helen Jelbe till tidningen. 

https://www.instagram.com/p/CQSpQhzBnRl/?utm_source=ig_web_copy_link

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.