Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Carina Bergs smärta i skilsmässan med Kristian Luuk

"En femprocentig chans att jag skulle kunna bli gravid spontant"
Kristian Luuks och Carina Bergs kärlekssaga tog slut efter åtta som gifta.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN
Förra året var makarna Berg aktuella med sina program ”Bergs superlag” och ”Var fan är storken?”.
Foto: Margareta Bloom Sandebaeck
Nu stöttar Berg tidigare maken inför alla.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Carina Berg och Kristian Luuk gifte sig 2008 men efter åtta år brakade äktenskapet samman.

Nu berättar Berg om hur ont skilsmässan gjorde för henne.

– Är det någonting som varit fruktansvärt svårt så är det ju det, säger hon i podcasten ”Gynning och Berg – hittar sig själva”.

Efter åtta år som gifta meddelade programledarna Carina Berg, 44, och Kristian Luuk, 55, gemensamt på Instagram att de skulle skilja sig.

”Vi har gemensamt beslutat oss för att gå skilda vägar. Självklart känns det både sorgligt och tråkigt men vi är fortfarande väldigt goda vänner.”, skrev de då.

Ex-makarna har varit väldigt tysta kring det som rör skilsmässan efter det uttalandet.

Men nyligen valde Carina Berg att ta bladet från munnen och öppnade upp om den uppslitande tiden runt skilsmässan.

– Det är svårt att vara riktigt goda vänner när man är ett upptrasat sår och man inser att livet som man trodde de skulle se ut, inte blev så. Oavsett om du är initiativtagare i en skilsmässa så är det ju ett öppet köttsår, berättade Berg i podcasten ”Gynning och Berg – hittar sig själva”, som hon har tillsammans med konstnären Carolina Gynning, 43.

Carina Berg: ”Fruktansvärt svårt”

Nu berättar Carina Berg om den svåra smärta hon gick igenom.

I ”Gynning och Berg – hittar sig själva” har lyssnarna fått skicka in frågor som duon svarar på. En av frågorna är om deras erfarenheter kring att separera och hur de berättade för barnen. 

– Jag tycker att man får berätta tillsammans, inte så att den ena föräldern får berätta själv, säger Carolina Gynning.

Carina Berg håller med:

– Det är väl att föredra om båda är där och man kan visa att det är tryggt, att mamma och pappa har en plan, säger hon och fortsätter:

– När vi väl har separerat så har ju vi gjort det i armkrok med den vi har levt med.

Berg och Gynning öppnar upp om sina tidigare separationer i sin podcast.
Foto: EMILY DAHL/SPOTIFY / Pressbild Spotify

Sedan kommer Carina Berg in på påståenden om ”lätta” skilsmässor.

– Men sedan är det så här. Man pratar om att folk skiljer sig så lättvindigt, då undrar jag: Har den som säger det, har den skilt sig verkligen? För är det något som varit svårt i mitt liv.. Är det någonting som varit fruktansvärt svårt och gjort så ont i mig så är det ju det, säger Berg i podcasten och fortsätter:

– Nej man kan inte skilja sig lätt.

Stöttar ex-maken öppet

Mycket har hänt sedan dess och i dag har Carina Berg både gift om sig med Erik Berg, 33, och har en god relation till ex-maken Kristian Luuk.

Carina Berg brukar inte dela med sig av relationen med ex-maken i sina sociala medier eller prata öppet om Luuks tv-projekt. Men nu visar hon sitt stöd i ett inlägg på Instagram story, enligt sajten Hänt.

Det är när Mia Parnevik, 54, och dottern Penny Parnevik, 25, gästar Luuks program ”Veckans ord” på SVT för att prata om just ordet mamma, som Berg passar på att heja på ex-maken genom sitt Instagram-konto. 

Och hon ger också Luuk en pik, med glimten i ögat.

”Ikväll samlas ett gäng härliga människor för att prata om (något som programledaren tycker att just JAG gör extra bra) att vara mamma! Eller egentligen allt om ORDET mamma”, skriver hon i ett inlägg på Instagram story enligt Hänt.

Hon uppmanar sedan sina följare att se ex-makens program.

”Missa inte det!”, skriver hon.

Efter skilsmässan träffade Carina Berg kärleken på nytt i fotbollsstjärnan Erik Berg och paret gifte sig i ett vintrigt sagolandskap i Vemdalen, i december 2018. Paret har sedan dess haft inte mindre än tre olika tv-program tillsammans på Discovery Plus. 

Programmen ”Bergs drömkåk” gick i två säsonger och i fjol var paret aktuella med både serien ”Var fan är storken?”, om ofrivillig barnlöshet och sedan ”Bergs superlag”.

Luuk ryckte in och hjälpte paret Berg

Tillsammans har Carina och Erik Berg sonen Otto, som föddes i mellandagarna 2019 och dottern Juno som föddes i mars 2021. Carina har även sonen Holger tillsammans med exmaken Kristian Luuk.

I december 2018 gifte Carina Berg om sig med Erik Berg, då Johansson.
Foto: Instagram

I sin podcast har Berg tidigare berättat att Luuk finns med även i sonen Holgers syskons liv.

– Jo men jag var på dejt med Erik på morsdag, berättade Carina Berg i podden och fortsatte:

– Det var så mysigt för Kristian hade frågat flera gånger om inte han fick låna Otto en stund när Holger var hemma hos honom, alltså mitt stora barn, mitt mellanbarn. Då tyckte Kristian det skulle vara så roligt att hänga med Otto ihop med Holger hemma hos honom. Då inträffade detta på morsdag så då passade vi på att gå på dejt.

Carina Berg fortsatte med att hylla sin exmake i podcasten.

– Jag är ju så himla glad över att jag har världens bästa exman. Det måste man ändå säga. Att han vill det själv och att han ber om det själv, sa hon.

Plötsliga mötet med kungligheten: 

Var på fjällsemester: ”Jag blev så paff”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.