Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carina Bergs skräckbesked – kärleksdrömmen hotad i tv

"Bergs drömkåk" sänds tisdagar 21:00 på Kanal 5 och Dplay.
Carina och Erik Berg i programmet.

När nygifta Carina och Erik Berg spontanköpte ett stort hus med sjötomt i skärgården visste de att huset skulle behöva renoveras.

Men efter att ha insett att huset är helt fallfärdigt får paret nästa skräckbesked: brunnen fungerar inte, och att borra en ny kostar minst 150 000 kronor – något de kanske inte ens får göra.

– Vi vet inte vad det är i den här marken, vi vet inte om vi får gräva avlopp, vi vet ingenting, säger Carina Berg uppgivet i ”Bergs drömkåk”.

Carina Berg, 41, och maken Erik Berg, 30, visste att drömhuset i skärgården behövde en del renovering – men det hindrade dem inte att slå till och spontanköpa huset utan besiktning.

I premiäravsnittet av ”Bergs drömkåk” på Kanal 5 anländer paret till huset för första gången efter att ha köpt det, och inser att det är helt fallfärdigt. Taket har rasat in, och paret har ”sjöutsikt genom väggen”.

Paret fortsätter med gott mod, och anställer en byggmästare som konstaterar att de måste byta tak, väggar, golv och fönster för att huset ska vara beboeligt. Men sen kommer skräckbeskedet för det nygifta kärleksparet, som också väntar sitt första barn tillsammans.

– Som brunnen ser ut nu så verkar den vara igenslammad. Vi får inte upp så mycket vatten som vi behöver. Antingen måste vi försöka spränga brunnen, så det kommer upp mer grundvatten. Men det är inte säkert att det räcker för det. Alternativet är att borra en helt ny brunn, och det är säkert 150 000 bara för att borra brunnen. Minst. Det här är jättejätteviktigt att vi tar med kommunen så fort som möjligt, säger Andreas Gamma, byggledare för Bergs hus.

Gamma konstaterar att paret måste få tillstånd att borra en ny brunn för att kunna ha diskmaskin och badrum i huset.

Carina Berg är handfallen inför nyheten

– Jag är helt rädd för alla sådana där tillståndsgrejer. Vi har faktiskt bara utgått ifrån att det ska lösa sig. Men det är ju jättemånga som inte får de här grejerna beviljade av olika anledningar, säger Carina Berg i ”Bergs drömkåk”.

– Vår plan har hela tiden varit att vi ska vara här mycket. Hela somrarna, egentligen har vi drömt om att vi ska bo här permanent. Får vi inte tillstånden så går alla de drömmarna rätt ner i avloppet vi inte har.

Erik Bergs livsändring för Carina

Erik Berg, tidigare Johansson, spelade tidigare fotboll i FC Köpenhamn – men valde att flytta hem till Sverige igen för att satsa på sin relation med Carina Berg. I ”Bergs drömkåk” berättar 30-åringens föräldrar om sonens val, där kärlek var viktigare än pengar.

– Han spelade och trivdes jättebra där. Sen träffade han ju Carina. Han hade ett jättekontrakt, men det tycker jag säger en del om hans storhet, genom att han skippar pengarna, och liksom väljer kärleken före det. Det är härligt, säger Lars-Anders Johansson i programmet.

Expressen har sökt Carina och Erik Berg, som avböjer att kommentera.

”Bergs drömkåk” sänds tisdagar 21.00 på Kanal 5.

Carina Berg – från då till nu

Carina Berg har jobbat med ”Morgonpasset” i P3.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.