Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carina Bergs plötsliga kroppsändring: ”Rädd”

Carina Berg.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
”Jag har fått över hela kroppen vad jag trodde var leverfläckar”, säger Carina Berg.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Att en graviditet innebär fysiska förändringar får man räkna med – men när Carina Bergs kropp plötsligt täcktes av svarta prickar började hon ana oråd.

– Jag har fått över hela kroppen vad jag trodde var leverfläckar, säger programledaren i podcasten ”Gynning & Berg”.

Efter att ha blivit läkarundersökt fick hon ett mycket oväntat besked.

Det var strax efter julafton som programledaren Carina Berg, 42, och fotbollsproffset, 31, blev föräldrar till efterlängtade sonen Otto.

Sedan bebisen kom till världen har Carina Berg flitigt delat med sig av småbarnslivets lycka i sina sociala medier. Men också om svettig panikamning och ständigt fläckiga kläder – något som skapat munter igenkänning bland följarna.

https://www.instagram.com/p/B9o3k2_hKRd/

I sin podcast ”Gynning & Berg – hittar sig själva” berättar Carina Berg om en oväntad förändring efter graviditeten som hennes kropp gått igenom.

– Jag har fått över hela kroppen vad jag trodde var leverfläckar. Kärringfläckar som min mamma kallade dem, säger hon i podcasten.  

Carina Berg fruktade att det kunde vara malignt melanom, hudcancer, och lät sig undersökas av en läkare. Beskedet hon fick var dock helt oväntat.

– Jag la mig lite oroligt och bad doktorn kolla igenom alla så det inte var något att vara rädd för. Då lugnade hon mig och sa: ”Nej, nej, nej, allt det här är bara mjällvårtor”. Det heter mjällvårtor – men har inget med varken mjäll eller vårtor att göra. Varför heter det då mjällvårtor? Det är jättetaskigt, de är fula, skrubbiga, svarta och så heter de mjällvårtor, säger Carina Berg.

Carina Bergs nya projekt med maken

Carina Berg och Erik Berg avslöjade nyligen att de är i färd med att spela in ännu en säsong av Kanal 5-programmet ”Bergs drömkåk”. I första säsongen hade paret precis spontanköpt sitt drömhus i skärgården – men huset var så fallfärdigt att det krävde totalrenovering.

”Jodå! Nog har vi ruttna byggnader och geggig trädgård så det räcker till en säsong två! I höst kommer Bergs drömkåk - andra sommaren på Kanal 5 och Dplay. Vi är så pepp! Vad kan gå fel liksom?”, meddelar tv-profilen.

Expressen har sökt Carina Berg som avböjer att tillägga något.

Det blir en säsong till av ”Bergs drömkåk” på Kanal 5.Foto: LINUS HALLSENIUS / LINUS HALLSENIUS, KANAL 5 OCH DPLAY

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.