Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carina Bergs oväntade kris: ”Grät hela vägen”

Parneviks fixade ihop Carina Berg och Erik Johansson
Makarna Erik och Carina Berg berättar i ”Nyhetsmorgon” om husprojektet som visade sig vara svårare än man först hade trott.
”Jag tror att man ska ge sig på något riktigt jävligt projekt, för då blir det det där yttre hotet som förenar”, säger Carina Berg.
Paret berättar den tuffa tiden med huset blev ett sätt för dem att komma ännu närmare varandra.
Carina Berg och Erik Berg gifte sig i december 2018.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Carina Berg.Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Nygifta och med sitt första gemensamma barn på väg köpte Carina och Erik Berg sitt drömhus i skärgården – som det sedan visade sig behövde totalrenoveras.

I en intervju i ”Nyhetsmorgon” berättar paret om kampen mot huset, och hur de funnit tröst i varandra under den utmanande tiden.

– Jag tror att man ska ge sig på något riktigt jävligt projekt, för då blir det det där yttre hotet som förenar, säger Carina Berg i ”Nyhetsmorgon”.

Carina Berg, 41, och maken Erik Berg, 30, gifte sig i december, och under hösten föds deras första gemensamma barn. Men utöver barn och giftermål har paret tagit på sig ett kollosalt projekt – att totalrenovera ett stort hus på en ö i skärgården.

När paret köpte huset var de inte beredda på hur mycket de skulle behöva göra.

– Vi trodde att det inte skulle vara så mycket att göra egentligen. Det visade sig vara lite mer att göra. Det var ett superimpulsköp, men vi är glada för det i dag, säger Erik Berg i ”Nyhetsmorgon”.

I parets första gemensamma program, ”Bergs drömkåk” med premiär på tisdag, får tittarna följa det nygifta parets många utmaningar med huset.

”Det där yttre hotet förenar”

”Nyhetsmorgon”-programledaren Steffo Törnquist menar 30 procent av de gifta par som stamrenoverar sina hem tar ut skilsmässa, och undrar därför hur paret Berg har lyckats hålla ihop.

– Har ni haft någon kärlekskris under renoveringen, undrar Törnquist.

– Inte mellan oss, men mellan oss och huset, säger Erik Berg i TV4-programmet.

– Jag tror att man ska ge sig på något riktigt jävligt projekt, för då blir det det där yttre hotet som förenar, fyller Carina Berg i.

Speciellt under sommaren var det jobbigt för Carina Berg, som grät mycket över hur allt gick fel.

– I somras så var det någon gång när jag grät hela vägen in från stan, och kände ”Jag orkar inte mer”. Inga framsteg gjordes, vi fick bara besked om att brunnen inte har tjänligt vatten, här är allt ruttet, vi måste byta hela taket, berättar hon.

Stödet från maken

På frågan om vad han gör när hans fru är ledsen över husprojektet ger Erik Berg henne en kram över axlarna.

– Jag håller om henne och visar att det egentligen inte är något superviktigt. Det är det här som är det viktiga liksom, säger han och viftar mellan honom och sin fru.

– Ett hus är inte det viktiga, tillägger han.

Carina och Erik Berg hade från börjat planerat att vara med mycket vid renoveringen – men en skada hos Erik och med en bebis i magen hos Carina blev det mindre handfast hjälp från deras sida än de räknat med.

– Vi hade verkligen instruerat våran byggledare att vi vill vara med och hjälpa till, vi vill känna att vi har byggt vårat hus. Och sen fick han det här ekipaget att jobba med. Han fick inte mycket hjälp där ett tag.

Expressen har sökt paret Berg, som avböjer att kommentera ytterligare.

Carina Bergs starka känslor på Barncancergalan 

Carina Bergs starka känslor i direktsändning