Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Carina Bergs längtan – nya bilden på skärgårdshuset

Foto: LINUS HALLSENIUS / LINUS HALLSENIUS, KANAL 5 OCH DPLAY

Efter många bakslag stod paret Bergs skärgårdshus klart och förvandlingen visades upp i ”Bergs drömkåk”. 

Nu delar Carina Berg en ny idyllisk bild på sitt drömhem – och berättar att hon längtar dit. 

”Herregeeee detta ställe. Har älskat det sedan dag ett, då det inte ens fanns värme och rinnande vatten”, skriver hon på Instagram. 

2019 köpte det då nygifta paret, tv-profilen Carina Berg, 44, och tidigare fotbollsspelaren Erik Berg, 33, sitt drömhus – ett förfallet renoveringsobjekt på 123 kvadratmeter med sjöutsikt i Stockholms glittrande skärgård.

När deras första gemensamma barn Otto låg i magen fick tittarna följa förvandlingen från ruckel till sommarparadis i programmet ”Bergs drömkåk”. 

Lagom till att Otto kom till världen stod det idylliska sekelskifteshuset klart på skärgårdsön.

– Nu har vi rott det här projektet i land. Mitt under graviditet och knäskada. Huset är så fint! Det är som en gammal fin rentvättad tant, säger Carina Berg i ”Bergs drömkåk – slutresultatet”.

Bakslagen med huset

Men förvandlingen gick inte alltid lätt. 

– Vi har fattat hela tiden så klart att det är en omfattande renovering, men att det skulle dra i väg så här mycket hade vi nog inte räknat med. Nu börjar det sina i kassakistan, och 25 procent av huset är klart, sa Carina Berg i programmet.

Motgångarna radades upp under renoveringsarbetet. När husets samtliga 46 fönster skulle monteras ned och renoveras insåg paret att de var tvungna att anlita hjälp – något som blev en ekonomisk käftsmäll. Dessutom fick de avslag från kommunen när de skulle bygga en brygga.

– Det blir ingen brygga. Eller, det kanske blir en brygga, men inte den vi skickade in, den var lite för stor. Kommunen ville minska den med 50 procent, säger Erik Berg i programmet.

Nya bilden på skärgårdshuset

Paret Berg lät inte bakslagen stoppa dem och huset står alltså klart. 

Nu delar Carina Berg med sig av en ny idyllisk bild på huset i grönska och solnedgång. Hon skriver att hon längtar dit.  

”Herregeeee detta ställe. Har älskat det sedan dag ett, då det inte ens fanns värme och rinnande vatten. (Förutom det som rann genom taket in i hela huset förstås.) Allt blir lugnt o lent inombords när jag är där”. 

https://www.instagram.com/p/Ca5R2D2OpnC/?utm_source=ig_web_copy_link

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.