Carina Bergs kärleks- uppgörelse – efter bröllopet

Carina Berg och maken Erik Berg har valt att inte skriva äktenskapsförord.
Foto: OLLE SPORRONG
Carina Berg och Erik Berg gifte sig i december 2018.
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Carina Berg har tidigare berättat om bröllopet på sina sociala medier.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Carina Berg och maken Erik Berg gifte sig i december 2018, i en intim ceremoni.

Hittills har paret valt att inte skriva något äktenskapsförord – och skulle därför dela lika på sina tillgångar, om de gick skilda vägar.

”Har varit tvungen att smälta detta lite, men i lördags gick vi alltså och GIFTE OSS!”, skrev Carina Berg efter bröllopet.

Programledaren Carina Berg, 41, och maken fotbollsproffset Erik Berg, 30, gick via sina respektive sociala medier ut med sin förlovning i april 2018 och gifte sig i december samma år. Äktenskapslöftena sades i en intim ceremoni i Vemdalens kyrka.

”Har varit tvungen att smälta detta lite, men i lördags gick vi alltså och GIFTE OSS!”, skrev Carina Berg med en på Instagram dagarna efter bröllopet.

Men efter bröllopet har paret inte skrivit något äktenskapsförord. Ett äktenskapsförord innebär att man vid en eventuell skilsmässa inte delar lika på egendomar utan har ett avtal där det bestäms att egendom som tillhör någon av parterna tillfaller denne vid en separation.

Det nygifta parets val att hittills inte skriva ett äktenskapsförord innebär att de båda makarna skulle dela lika på sina tillgångar om de skulle skilja sig. Även vid ett eventuellt dödsfall har de rätt till den andras pengar.

https://www.instagram.com/p/Brnn0T3hXQY/

Erik Berg: ”Vi har ett väldigt fint liv”

Paret har öppet visat upp sitt liv som nygifta på sina respektive sociala medier och Erik Berg har tidigare berättat för Expressen att han flyttat till Stockholm och skrivit på för Djurgården IF för att starta ett liv med sin kärlek.

– Det känns jättebra. Det är ju inte helt lätt när man behöver flyga emellan och så. Det känns fantastiskt och vi har ett väldigt fint liv här, sade Erik Johansson då till Expressen. 

I samma intervju bekräftade han att Carina Berg är hans livs stora kärlek:

– Absolut, absolut är hon det. Det är inga tvivel på det. Som den där klyschan att ”man vet när man vet”. Det är något jag har upplevt som en klyscha och lite löjligt, men det är verkligen så.

Tv-profilen Carina Berg har tidigare varit gift med programledaren Kristian Luuk, 52. Äktenskapet varade från 2008 till 2016, då paret via sociala medier bekräftade skilsmässan. Inte heller under detta äktenskaps skrevs något äktenskapsförord och Kristian Luuk och Carina Berg ägde varsitt separat bolag med ett värde på sammanlagt 13 miljoner kronor samt en stor lägenhet i Vasastan i centrala Stockholm.

Expressen har sökt Carina Berg som avböjer att kommentera.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.