Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carina Bergs känslor inför galan: ”Hedersuppdrag”

Vid förra årets Barncancergalan hyllades 2-åriga Meja som dog i leukemi.
Foto: FOTOGRAF LINUS HALLSéNIUS/KANAL / FOTOGRAF LINUS HALLSENIUS, DPLAY OCH KANAL 5
Foto: FOTOGRAF LINUS HALLSéNIUS/KANAL 5 OCH DP / FOTOGRAF LINUS HALLSéNIUS, KANAL 5 OCH DPLAY

På måndagskvällen går Barncancergalan av stapeln.

För femte året i rad leder Carina Berg galan och vid sin sida har hon i år David Sundin.

– Varje år blir jag lika rörd och stolt över att få åta mig detta viktiga hedersuppdrag, och det ska bli väldigt roligt att leda galan tillsammans med David i år, säger Carina Berg i ett pressmeddelande.

Barncancergalan - Det svenska humorpriset anordnas varje höst för att bidra till och stötta forskningen och kampen mot barncancer.

Vid den direktsända galan hyllas även Sveriges främsta komiker och för femte året i rad leds galan av Carina Berg.

– Det kommer bli en känslosam kväll och vi hoppas på lika stort engagemang som tidigare år, för att tillsammans uppnå målet att få in så mycket pengar till forskning som möjligt. Att vi dessutom förmodligen kommer få skratta oss till tårar under samma kväll är ju en himla fin bonus, säger Carina Berg i ett pressmeddelande.

David Sundin vid sin sida

Vid sin sida har Carina Berg i år komikern och programledaren David Sundin, som även ledde den första galan 2015 tillsammans med programledaren Karin Frick.

– Jag ser otroligt mycket fram emot att återigen få leda Barncancergalan - att få vara med och göra något viktigt och dessutom ha roligt samtidigt, det är en sann ära. Och att få göra det tillsammans med Carina - kan det bli bättre? Nepp, säger David Sundin.

Under kvällen kommer det även att delas ut åtta stycken Papphammarstatyetter till årets främsta humorister. Bland annat delas pris ut för Årets humorprogram, Årets komedi och Barnens pris som röstas fram av en barnjury.

I samband med förra årets gala anmälde sig tusentals personer som Barnsupportrar, något som på sikt kommer att ge barncancerforskningen 25 miljoner kronor, enligt Barncancerfonden.

Chris Kläfford inför förra åretsBarncancergalan: ”Vemodigt”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.