Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carina Bergs förändring efter mötet med kärleken

Carina Berg började intressera sig för fotboll efter att hennes make Erik Berg flyttade till Djurgårdens IF.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Carina Berg började gå på fotboll efter att hon träffade sin make. 

Det avslöjas i podden som hon gör tillsammans med Carolina Gynning.

Programledaren Carina Berg, 41, och konstnären Carolina Gynning, 40, hittade varandra när duon ledde TV4:s ”Förkväll” tillsammans. Därefter jobbade man tillsammans med ”Idol”, ”Stjärnor på is” och ”Sommarkrysset”.

Efter 15 års vänskap har vännerna bestämt sig för att börja podda – och i senaste avsnittet berättar Carina Berg om att hon börjat intressera sig för fotboll efter att hon blivit tillsammans med Erik Berg, 30 (tidigare Johansson).

– Jag går ju ganska mycket på fotboll sedan jag träffade min man. Jag tycker att det är kul att gå och titta på honom, säger Carina Berg i podden.

Carina Bergs uppmaning till fotbollsfans

Det har lett till oanade upptäckter, menar hon.

– Jag visste inte att supportarna försökte psyka motståndarlagets spelare genom att onanera i luften. Det är hyfsat vanligt, men vad betyder det? 

Carolina Gynning förfäras av Bergs anekdot:

– Det låter så äckligt – och förnedrande, säger hon.

Fotbollssupportrarna borde i stället gå ett steg till, tycker Carina Berg.

– Jag tycker så här: om man vill psyka någon, då bör man ju göra det på riktigt. Om du verkligen vill störa, så häng ut den då!

Carina Berg menar också att fotbollsmatcher är en grundlektion i mänsklig psykologi.

– Det är en källa till mänskligt beteende att studera människor i grupp. Allt som man ser på en fotbollsmatch är, i grund och botten, människans starka behov av att tillhöra en grupp. Det är det som är ursprunget, säger Carina Berg i podden.

Stödet till Erik Berg

Sedan undrar Gynning vad Berg gör för att ge support till sin man från läktaren:

– Jag hejar glatt. Dock så hänger jag inte alltid med. Ibland skriker publiken: ”’Oooooh!” – och då förstår inte jag vad som har hänt.

Fokus ligger sällan på spelet, utan på hennes man.

– Jag tittar ju mest på Erik faktiskt – och om han inte har bollen så vet inte jag vad som händer i matchen.

Expressen har sökt Carina Berg via hennes presskontakt som inte vill kommentera det ytterligare utan hänvisar till det hon säger i podden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.