Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carina Bergs förändring – efter depressionen

Carina Berg berättar att hon drabbades av en förlossningsdepression i samband med att hennes son föddes.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
I sin podcast ”Gynning och Berg hittar sig själva” berättar Carina Berg, 41, för Carolina Gynning, 40, om den tuffa omställningen att bli mamma. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Carina Berg berättar att hon drabbades av en förlossningsdepression i samband med att hennes son föddes.

Samtidigt ledde den tuffa perioden till att programledaren lärde sig att hon måste stå upp för sig själv och ställa krav.

– Jag hade bara energi så jag precis klarade av mig själv och ingen annan, säger Carina Berg i podcasten ”Gynning och Berg hittar sig själva”.

I sin podcast ”Gynning och Berg hittar sig själva” berättar Carina Berg, 41, för Carolina Gynning, 40, om den tuffa omställningen att bli mamma. 

För 9 år sedan föddes Kanal 5-programledarens son – efter förlossningen blev hon deprimerad.

– När jag fick barn var jag väldigt nere i skorna. Jag fick en förlossningsdepression. Jag var sjukt trött och han ammade var 40:e minut dygnet runt, så jag sov liksom inte. Jag hade bara energi så jag precis klarade av mig själv och ingen annan, säger Berg.

Enligt Carina Berg är hon uppfostrad till att se till gruppens bästa och inte vara besvärlig. 

– Helt plötsligt var jag tvungen att inse att jag inte kunde hjälpa alla i en grupp att må bra, det kan inte vara min uppgift att allt det ska fungera och vara så bra som möjligt, jag måste se till mig själv, säger hon.

 

LÄS MER: Kollega tafsade på Carina Berg – nu berättar hon 

 

Carina Berg: ”Nu kan jag vara skitjobbig”

Den tuffa perioden ledde till att programledaren blev bättre på att stå upp för sina egna behov. Något som inte minst har gett effekter på yrkeslivet.

– Det har jag jobbat jättemycket med, nu kan jag vara skitjobbig. Jag tror säkert att folk som jobbar med mig tänker: ”Vadå anpassningsbar, du är asjobbig”. Just nu är det ett ganska stort beröm för mig, säger hon. 

I dag är Carina Berg tv-branschens bäst betalda kvinna och en av de mest eftertraktade programledarna. Efter sju år på TV4 värvades Carina Berg 2012 till Kanal 5. Hon har ett flertal produktioner bakom sig, som ”Ett jobb för Berg”, ”Bergs bärbara talkshow” och ”Världens tuffaste jobb med Carina Berg”. 

”Gynning och Berg hittar sig själva” släpps på tisdagar på Spotify. 

Expressen har sökt Carina Berg, som hänvisar till det hon säger i podden.

 

LÄS MER: Carina Bergs känslostorm på bröllopet – avslöjar missen 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.