Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Carina Bergs bakslag med nya huset: ”Vi är luspanka”

Ur arkivet: Gynnings känga till Bergs nya hus
Erik och Carina Berg har köpt ett nytt hus.
Foto: Discovery +

Carina och Erik Berg är glada för sitt nya hus i villaidyllen. 

Men nu börjar problemen hopa sig.

– Alla fakturor som kommer är på 250 000 så vi är också luspanka, säger Carina Berg i podcasten ”Gynning & Berg – Hittar sig själva”.

Carina, 45, och Erik Berg, 34, har köpt ett drömhus i Danderyd i Stockholm.

Från början var tanken att de inte skulle behöva renovera något i huset. Men sedan paret fick tillträde till huset i fjol har de ändrat uppfattning. 

– Men Berg, ursäkta mig, du kan lika gärna riva huset. Du ska ju inte behålla någonting, har podcast-kollegan Carolina Gynning, 44, tidigare sagt i ”Gynning och Berg – Hittar sig själva”.

Just nu är duon ute på en efterlängtad livepodd-turné – men hemma i Stockholm hopar sig problemen med Bergs nya hus.

”Vi kommer ju bli självlysande inom kort”

De har redan lagt en del pengar på renoveringen – och snart kommer saftigare fakturor dyka upp eftersom att de måste byta ut ventilationen.

– Det här är senaste nytt om mitt hus då. Alla fakturor som kommer är på 250 000 så vi är också luspanka. Man ska inte gnälla för vi sitter i ett jättefint hus men i alla fall så blev det så nu, säger Berg i senaste avsnittet av podcasten.

Hon forsätter:

– Det här huset bjuder på överraskning efter överraskning. Det senaste är att det är mögel på vinden och det måste saneras först med någon typ av ånga eller någon rökbomb eller vad det var.

Anledningen till att de måste byta ut ventilationen är att det finns radon i huset.

– Vi kommer ju bli självlysande inom kort. Men det är också det att all annan luft som går att mäta är också svindålig, så det är ju så här ett under att vi ens står, säger Berg i podcasten.

Det här är radon

Radon är en radioaktiv gas som bildas naturligt i berggrunden när radium sönderfaller. Långvarig exponering för radongas ökar risken att utveckla lungcancer.

Bergs hyllning till Gynning: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.