Carina Bergs bakslag efter kollapsen: Indraget körkort

Ur arkivet: Berg berättar om det otippade mötet.
Carina Berg publicerade förra veckan ett inlägg på Instagram där hon berättade om sjukhusvistelsen.
Foto: Instagram.
Carina Berg har nu fått sitt körkort indraget i sex månader.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Carina Berg föll ihop i en matbutik efter att ha drabbats av ett krampanfall.

Nu meddelar profilen att hon fått sitt körkort indraget.

– I samma stund som jag hade pissat ner mig gick det ett larm till Transportstyrelsen, säger hon i ”Gynning och Berg”.

Det var i förra veckans avsnitt av podcasten ”Gynning & Berg” som Carina Berg, 44, berättade om sin traumatiska upplevelse. Efter att ha stressat för att få ihop ett hektiskt jobbschema föll hon ihop i en matbutik i Stockholm för ett par veckor sedan.

Det enda hon minns från händelsen var att hon låg på golvet inne i en matbutik.

– Jag hade ramlat ihop, bitit mig i tungan, slagit huvud och armen, kissat ner mig och är helt desorienterad, allt det här inne på Coop, sa hon i förra veckans avsnitt.

Hon berättade att tankarna först seglade i väg och att hon trodde det värsta.

– Jag tänkte också hjärntumör, det första jag gjorde. Eller hjärnblödning, det är klart att min fantasi slängde mig till alla jobbiga delar.

”Ska den där dåren få sitta bakom ratten?”

Det visade sig att det rörde sig om ett krampanfall. Berg fick tillbringa tre dagar på sjukhus i Stockholm. Förra veckan publicerade hon ett inlägg på Instagram där hon meddelade att hon mår bra.

Men i veckans avsnitt av ”Gynning & Berg” berättar hon att det fått följder.

– Det kanske är så att det skapade en otrygg stämning hos er lyssnare och även hos Gynning när ni tänkte: ”ska den där dåren få sitta bakom ratten?” Nej det får jag inte, säger Carina Berg i ”Gynning & Berg”.

Hon fortsätter:

– Jag får inte köra, i samma stund som jag hade pissat ner mig gick det ett larm till Transportstyrelsen: ”här har vi en kvinna som varit med om ett krampanfall”. Nu är mitt körkort indraget i sex månader. Jag har i detta nu inget körkort, säger Carina Berg.

När Expressen frågar Transportstyrelsen på tisdagen har de inte fått in något ärende som rör Carina Berg. Enligt dem kan det ta olika lång tid innan fall likt Bergs kommer in.

Maria Lundberg Ohlsson, enhetschef på Transportstyrelsen, säger att de drar in mellan 5 000 och 6 000 körkort varje år.

– Rent generellt gör vi väldigt många olika typer av medicinska utredningar när det gäller olika trafikfarliga sjukdomar, säger hon.

Svåra tiden innan bebislyckan: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.