”Jag gjorde något jag aldrig gjort i hela mitt liv”

Carina Bergfeldt besökte huset innan budgivningen och målade upp bilder i huvudet. Bland annat kunde hon se sin ettåriga son, Hamilton, växa upp där.
Foto: OLLE SPORRONG
Carina Bergfeldt gjorde succé med sin egen talkshow, ”Bergfeldt”, i våras. I början av nästa år sänds säsong två.
Foto: KARL NORDLUND / SVT
Foto: KAJSA GÖRANSSON / SVT
Foto: Kajsa Göransson / SVT

Plötsligt så händer det. Man hittar ett drömhus som man bara måste ha. 

Det hände Carina Bergfeldt nyligen. Men ibland blir det inte alltid som tänkt sig. 

”Jag gjorde något jag aldrig gjort i hela mitt liv. Jag började böla. Över ett hus”, skriver hon på Instagram.

Carina Bergfeldt, 41, kan pusta ut efter en intensiv jobbsommar. För en tid sedan avslutade hon en tre veckor lång tv-inspelning. Där reste hon land och rike runt med sin amerikanska halvbror. Uppföljaren till dokumentären, ”Min hemliga bror”, kommer sändas i fyra avsnitt på SVT, med början i höst. Därefter åkte hon och hennes danske make, som också är journalist, till Norge för att jobba. I en bild på Instagram ses de båda rapportera från minnescermonin av terrordådet på Utöya. 

”Nu tar jag – och den där stalkern i bakgrunden på bilden som spanar in mig – semester och åker hem”, skriver hon.

Just nu kopplar de av på en ö i Stockholms skärgård. 

”Den bästa veckan på året har börjat”, skriver hon i ett nytt inlägg.

Husdrömmen krossad

Semestern har också kantats av ett bakslag. Carina Bergfeldt var inte ute efter att köpa hus. Men så plötsligt händer det, hon fick syn på en bostadsannons på nätet och föll pladask för huset. Hon tog med sig maken, Jesper Zølck, för att titta på huset innan visningen. 

”Vi åkte dit. (Jag vet, så ska man inte göra). Presenterade oss för ägaren, fick en rundtur. Jag gjorde något jag aldrig gjort i hela mitt liv. Jag började böla. Över ett hus”, skriver hon.

Hon beskriver stället som sin ”plats på jorden” och hon såg framför sig hur hennes barn, Hamilton, 1, skulle växa upp där. 

”Jag såg honom i trädgården. Jag började rita planlösningar i huvudet. Jag flyttade in mentalt. Det var så fint”, skriver hon.

Programledaren försökte köpa drömhuset redan innan visningen. Men fick avslag. Därefter började ett hektiskt budkrig – som hon till slut förlorade.

”När jag kastade in handduken i morse hade en annan budgivare precis lagt exakt, dubbelt så mycket, som utgångspriset i bud, en exakt hundraprocentig ökning. Jag deppar lite över detta idag”.

I ett inlägg på Instagram delar hon med sig av hennes krossade husdrömmar.
Foto: SKÄRMDUMP / INSTAGRAM
Carina Bergfeldts make, Jesper Zølck, är en dansk journalist. De träffades när de jobbade som utrikeskorrespondenter i USA. Här ses de båda jobba under minnescermonin av terrordåden i Norge.
Foto: SKÄRMDUMP / INSTAGRAM
I dokumentären ”Min hemliga bror” kunde man se Carina Bergfeldt finna sin amerikanska halvbror, Jeffrey Nielsen, genom DNA-test. Tidigare i somras besökte han Sverige och i tre veckors tid följdes syskonparet av ett tv-team. I höst sänds en tv-serie om de två.
Foto: SKÄRMDUMP / INSTAGRAM

”Lockpriser suger”

Carina Bergfeldt är medveten om att hon har det mycket bra. Hon har ett jobb, en familj och ett hem som hon älskar. 

”Fast det svider ändå. Men jag måste också säga att lockpriser – som det här uppenbarligen var – suger”, skriver hon. 

https://www.instagram.com/p/CR6Hy8iAXED/?utm_source=ig_web_copy_link

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.