Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carina Berg om sorgen i familjen: ”Börjar grina”

Carina Berg.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Carina Berg.Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Carina Bergs pappa dog i cancer 2015 och nu berättar hon hur hårt hennes mamma tog det – men också om glädjen över hennes väg tillbaka.

– Usch nu börjar jag grina, men det var så skönt. Det var så fint. Jag känner igen henne igen, säger Carina Berg i podden ”Gynning och Berg – hittat sig själva” 

2015 gick Carina Bergs pappa hastigt bort av en hjärntumör och i ”Bergs drömkåk” berättade Kanal 5-programledaren om sorgen och att familjen valde att lyssna på hans önskan att kremeras och strös ut i Stockholms skärgård.

– Jag tycker väldigt mycket om att han ligger i havet, för då är han ju här. Då kan man ju bara säga hej hela tiden. Då blir det så nära, sa hon i programmet.

Carina Berg om sorgen efter pappan

I podcasten ”Gynning och Berg – hittar sig själva”, som hon har tillsammans med Carolina Gynning, berättar hon nu om sin och familjens sorg – och hur hon fått arbeta med sin mamma för att hon skulle komma tillbaka.

– Jag har tvingat ut min mamma på promenader. Innan pappa dog var hon en träningsperson, sen har hon kommit av sig och haft ont i ryggen och höften, säger Carina Berg i podden.

Hon berättar sedan hur hon fått sin mamma att varje dag rapportera hur många steg hon gått och att det till slut hjälpte.

– Då skrev hon att det är första gången hon kände sig riktigt glad sedan pappa dog, usch nu börjar jag grina, men det var så skönt. Det var så fint. Jag känner igen henne igen, säger Carina Berg.

– Jag blev tårögd och både jag och min syster sa att vi känner igen henne igen. Jag tror att hon känner sig fin och stark, fortsätter hon.

Expressen har sökt Carina Berg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.