Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Carina Berg om sorgen efter pappans bortgång

Carina Berg trodde inte att hon kunde få ett till barn
Carina Berg.
Foto: Olle Sporrong
Carina Berg.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Carina Berg befann sig i skidbacken när hon fick samtalet om att hennes pappa fått en hjärnblödning.

I podcasten ”Gynning & Berg” berättar hon om sin reaktion.

– Man fattar så konstiga beslut.

I podcasten ”Gynning & Berg” säger Carina Berg att hon är driven av ett dåligt samvete och berättar om när hon fick samtalet om sin pappas bortgång.

– Vi var i fjällen och jag och min familj när min pappa dog. Mamma ringde och sa ”vi är i ambulansen, pappa har fått en hjärnblödning”, säger Carina Berg i podcasten.

– Jag började tänka tillbaka på de timmarna, från att jag står i skidbacken och får det här samtalet. Man fattar så konstiga beslut, för jag sa ”ja men ring sen då”. Det är så himla svårt att koppla allting där då.

”Helt absurd grej”

Carina Berg berättar att hennes dåvarande man Kristian Luuk sa åt henne att åka ner till Stockholm på en gång. Men Berg fick dåligt samvete över att lämna honom och sonen Holger.

– Kristian, min exman, sa ”du måste ju åka dit, du måste ju åka” och jag tänkte så här ”nej, jag kan inte lämna dig med hela slutstädningen av stugan”. Så knäpp i huvudet.

Till slut hyrde Carina Berg en ner och åkte till Stockholm och Danderyds sjukhus. Men det dåliga samvetet fanns ändå kvar.

– Jag kommer ihåg att jag tänkte ”nu lämnar jag honom där i hela stöket och själv, med småbarn”, säger hon och fortsätter:

– En helt absurd grej, snacka om att vara driven av att ha dåligt samvete. Att man inte bara kan släppa allt och tänka på sig och sitt. 

Makens kärleksgest till Carina Berg efter oron

Makens kärleksgest till Carina Berg efter oron

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.