Carina Berg intervjuades i amerikansk tv.Carina Berg intervjuades i amerikansk tv.
Carina Berg intervjuades i amerikansk tv.
En stor gren föll från ett träd.En stor gren föll från ett träd.
En stor gren föll från ett träd.
Carina Berg. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGCarina Berg. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Carina Berg. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Carina Berg. Foto: OLLE SPORRONGCarina Berg. Foto: OLLE SPORRONG
Carina Berg. Foto: OLLE SPORRONG

Carina Berg mitt i svår olycka: "Vi är skakade"

Publicerad

Carina Berg spelar in ett nytt program i USA, och blev vittne till en hemsk olycka i Riverside Park i Michigan.

När hon var på plats för att spela in med parkens arborister föll en stor gren från ett träd i närheten, och programledaren fick vara med och hjälpa de människor som träffats – och som sedan fördes till sjukhus.

"Jag är så lättad att ingen omkom. Tydligen var det bara sekunder från det!" skriver Carina Berg i ett mejl.

Carina Berg är i USA för att spela in sitt program "Världens tuffaste jobb med Carina Berg", som har premiär i Kanal 5 i höst.

Men under en inspelning i Riverside Park i Michigan då Berg var på plats för att göra reportage om arborister, trädbeskärare, blev hon i stället vittne till en olycka.

Två kvinnor och ett barn fördes till sjukhus efter att de fått en stor gren på sig under torsdagen.

Carina Berg: "Fullständigt kaos"

Carina Berg berättar om händelsen för Fox 17 online.

– När vi anlände var det fullständigt kaos, berättar hon för sajten.

I ett mejl skriver Carina Berg om den dramatiska händelsen.

"Jag är så lättad att ingen omkom. Tydligen var det bara sekunder från det! Det blev ju onekligen en mer dramatisk dag än jag tänkt mig." skriver hon och fortsätter: 

"Vi var alla väldigt skakade. Arboristerna nästan mest, eftersom dom direkt fattade hur nära det var att vi fått dra fram döda kroppar under grenarna."

När olyckan var framme så hjälpte West Michigan Tree Services och Carina Bergs tv-team till för att få fram de som blivit träffade av den stora grenen.

– Vi hörde braket, tittade bort och tänkte "Trädgrenar lossnar emellanåt, det händer", men sedan hörde vi skriken, berättar arboristen Brian Rathbun.

https://twitter.com/CarterFox17/status/865212380342616064

 

LÄS MER: Carina Bergs lyxliv efter skilsmässan 

 

Tur att Carina Berg var där, säger polisen

 

LÄS MER: Carina Berg och Kristian Luuk skiljer sig

 

En av kvinnorna som fördes till sjukhus hade skador i både ben och huvud, medan den andra kvinnan fått en huvudskada. Barnet som fördes till sjukhus ska inte ha drabbats av några större skador.

Polisen säger att det var en väldig tur att Carina Berg, hennes tv-team och arboristerna var i närheten när grenen föll på de intet ont anande människorna.

– Ödet, tur, eller vad man nu vill kalla det. Turligt nog var de där, säger en poliskonstapel till Fox 17 online.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag