Carina Berg avslöjar – svåra kampen bakom bebislyckan

Se mer om programledaren
Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Carina Berg är gravid men vägen dit har varit både lång och tuff.

Det berättar hon nu i podcasten ”Berg & Gynning - Hittar sig själva”.

– Det var ingen räkmacka, det var ganska många missfall och många många tårar. En himla brant uppförsbacke, säger hon i podcasten

Under förra veckan kom nyheten att programledaren Carina Ber, 41, och maken, fotbollsspelaren Erik Berg, 30, väntar barn. 

”Efter en knölig uppförsbacke där vi visst skulle ödmjukas ner på knäna var det till slut en liten som ville hänga kvar. Så tacksam och LYCKLIG ATT JAG BARA GRINAR”, skrev Carina Berg i ett inlägg på Instagram.

I podcasten berättar nu Carina berg om hur paret länge kämpat för att få barn och tvingats genomgå flera missfall.

– Det var ingen räkmacka, det var ganska många missfall och många många tårar. En himla brant uppförsbacke, säger hon i podcasten och fortsätter:

– Under den här resan så kommer det att ha tagit oss två år att få till den här ungen. 

Hyllar maken för sitt stöd

Carina Berg berättar också att hon fått många tips under tiden som paret försökt, men att henne oro för att inte kunna bli gravid tagit över tankarna.

– Jag fick jättemycket fina och bra råd men jag hör ju dem inte ens för oron ligger som två vaxproppar i vägen. Oron är det som har varit absolut jobbigast i det här, inte missfallen.

Någon som dock lyckats hålla behålla lugnet är maken Erik Berg, det menar Carina Berg som menar att han varit en stor trygghet för henne under resans gång.

– Jag vet inte vad min man är gjord av men han är något slags under av lugn, han har bara stått bredvid och klappat på mig och kramat mig i den här hormon bergochdalbanan. 

Även podcast-kollegan Carolina Gynning, 40, hyllar även Erik Berg för sina kunskaper kring barn.

– Han är ju extremt bra med barn, vilket guldkort du har dragit ut leken, säger Carolina Gynning.

”Solen strålar runt honom”

Carina Berg och Erik Berg förlovade sig i april förra året och meddelade då lyckan på sina sociala medier.

”Solen strålar runt honom. Det gör den även om det är natt eller mulet har jag märkt. Min blivande make”, skev Carina Berg då på Instagram, till en bild där hon visade upp ringen.

Paret gifte sig sedan i december samma år och den intima bröllopsceremonin hölls i Vemdalens kyrka.

Carina Berg har tidigare varit gift med programledaren Kristian Luuk, 53. Äktenskapet varade från 2008 till 2016, då paret via sociala medier bekräftade skilsmässan. 


Expressen har varit i kontakt med Carina Berg som inte har något mer att tillägga.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.