Carina Berg akut till sjukhus – föll ihop i mataffär

Ur arkivet 2021: Makens kärleksgest till Carina Berg efter oron
Carina Berg fick stanna på sjukhus i tre dagar.
Foto: Instagram.
Hon berättar
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Poddprofilen hade arbetat hårt en längre tid och kombinerat det med sömnbrist. Nu hoppas hon att det här är en isolerad händelse.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Carina Berg var utarbetad och led av sömnbrist.

För ett par veckor sedan föll programledaren och tv-profilen ihop i en matbutik. 

– Jag tänkte också hjärntumör, det första jag gjorde. Eller hjärnblödning, säger Carina Berg i podcasten ”Gynning & Berg”.

Carina Berg, 44, har flera tuffa veckor bakom sig. Sömnbrist i kombination med flera inspelningar ledde till att programledarens kropp till slut sa ifrån. Det berättar hon i podcasten ”Gynning & Berg”.

– När jag gick hem från sista inspelningsdagen började jag känna mig yr. Jag blir bara mer och mer yr och sedan börjar det blixtra framför ögonen och jag tänkte att det var ett jävla blodsockerfall.

Efter ett telefonsamtal med maken Erik Berg, 33, tog hon beslutet att promenera de kvarvarande 400 meterna hem. Carina Berg såg framför sig att hon kunde parera blodsockerfallet med en juice.

Det hon minns efter det är att hon ligger på golvet inne i matbutiken.

– Jag hade ramlat ihop, bitit mig i tungan, slagit huvud och armen, kissat ner mig och är helt desorienterad, allt det här inne på Coop, berättar hon.

Carina Berg: Jag tänkte ”hjärntumör”

Carina Berg fördes därefter akut till sjukhus i ambulans.

– Jag tänkte också hjärntumör, det första jag gjorde. Eller hjärnblödning, det är klart att min fantasi slängde mig till alla jobbiga delar, säger Carina Berg vidare i podden.

Efter att ha genomgått flertalet prover stod det klart att Carina Berg haft ett krampanfall.

– Jag har inte fått alla svar ännu, men jag har fått diagnosen krampanfall. Om jag aldrig får det igen är detta den isolerade händelsen. Det kan man få av exempelvis sömnbrist och stress, säger Berg.

Berg var sedan kvar på sjukhuset i totalt tre dagar.

I ett inlägg på Instagram tackar hon personalen och alla i butiken för deras insats.

https://www.instagram.com/p/CfVo8Y0j3Og/

Carina Berg om kampen innan hon fick sonen Otto

"En femprocentig chans att jag skulle kunna bli gravid spontant"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.