Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carin da Silva slår tillbaka mot kritiken

Carin Da Silva
Foto: Simon Hasteg rd
Carin Da Silva
Foto: Simon Hastegård

Nyligen blev Carin da Silva mamma igen.

När TV4-profilen gav sig in i debatten om syskons rätt till heltid på förskolan lät reaktionerna inte vänta på sig.

Nu slår Carin da Silva tillbaka – och ber läsarna att sluta med "skitsnacket".

"Jag blir lite chockad hur vissa av er skriver till varandra", skriver hon.

Den tredje oktober fick Carin da Silva sitt andra barn, en pojke. På sin blogg har Carin da Silva öppenhjärtigt berättat om sina tankar kring att bli tvåbarnsmamma och när TV4-profilen under gårdagen delade med sig av sina tankar kring förskolor blev stämningen snabbt dålig.

"Jag såg att det blivit en liten 'diskussion' bland kommentarerna om det här med att ha syskon på förskolan när man är hemma med en bebis. Jag tycker att det är en självklarhet att man ska få ha det och jag är väldigt glad att det är 30 timmar här i Stockholm och inte exempelvis 15 timmar som det är i Göteborg", skrev Carin da Silva bland annat.

Frågan om hur syskons rätt till heltid på förskolan är en het potatis – och en politisk fråga som väckt debatt och kritik.

I augusti berättade den styrande majoriteten i Stockholms stad att man vill att syskon, som sedan tidigare har rätt till 30 timmar på förskola, i framtiden ska ha rätt att vara där på heltid.

Ärendet är ute på remiss och kommunfullmäktige väntas ta ett beslut i december. När beslutet är formellt fattat träder förändringen i kraft.

Det är en stor skillnad jämfört med flera andra kommuner, där syskon bara har rätt till 15 timmar i veckan.


LÄS MER: Carin da Silva har fått sitt andra barn


Även Carin da Silvas inlägg i debatten har lett till en hätsk debatt och i ett nytt inlägg berättar nu TV4-profilen att hon är chockad över tonen i kommentarerna.

"Jag var beredd på att mitt förra inlägg skulle dra i gång en diskussion men jag trodde inte det skulle röra upp så mycket känslor hos er", skriver hon bland annat.

Carin da Silva: "Sluta med skitsnacket"

Det är särskilt en typ av kommentarer som gör Carin da Silva förbannad.

"Det här som många skriver: varför skaffar du barn om du inte vill vara med dem? Lägg ner! Sluta med det där skitsnacket direkt! Jag utgår ifrån att alla föräldrar gör allt vad som står i deras makt för att deras barn ska må så bra som möjligt och sätter barnens behov först".

Hon fortsätter:

"Om Theo hade sagt att han ville vara hemma ned mig och lillebror på dagarna hade han självklart fått vara det. Men så är inte läget i vårt fall. Han längtar till förskolan och jag har en väldigt öppen dialog med hans pedagoger för att se så att han har det bra och trivs där vilket han gör! Plus att jag märker på honom att han mår toppen och han är väldigt verbal och berättar för oss hur han mår och han skulle även säga om ngt var fel eller om han var ledsen".


LÄS MER: Carin da Silva: Kom ut nu lillebror


Carin da Silva ber läsarna att respektera varandras åsikter.

"Det är inte lätt alla gånger att ha småbarn. Vad hände med att stötta och supporta varandra? Att inte klanka ner, slå varandra på fingrarna och göra så att andra får dåligt samvete. Nej, det gillar jag inte! Mer respekt tack!".

Carin da Silva berättar att många av läsarna som kommenterat jobbar som förskolepedagoger.

– Det som jag tycker är lite skrämmande är att många som kommenterat är förskolepedagoger och de skriver att det är så fruktansvärt på förskolan, så högljutt och allting. Det är skrämmande att man pratar så om sitt yrke, säger hon.

Är du förvånad över att diskussionen blev så hätsk?

– Jag trodde inte det skulle bli så mycket kommentarer som det blev men jag vet ju att det är ett väldigt känsligt ämne. Men det som jag blev chockad över är vilken ton folk har till varandra. Och att det är så jävla många mammapoliser, att man inte bara kan respektera varandras åsikter, säger hon och fortsätter:

– Att man skriver "varför skaffar du barn om du inte vill vara med dem?". Det är bara en så konstig kommentar, och det var ju många som skrev det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.